Zlatan ifrågasattes för landslagskritiken

Under invigningen av sin staty i Malmö så fick Zlatan Ibrahimovic svara på kritiken mot hans kritik angående Janne Anderssons första landslagsuttagning och dess brist på spelare med utländsk bakgrund.

– Jag står för min åsikt, säger en märkbart förvånad Ibrahimovic när han får frågan från en reporter från SVT.

Det var i en intervju med Expressen som Zlatan Ibrahimovic pekade på den svenske förbundskaptenen Janne Anderssons första landslagsuttagning efter EM 2016.

– Första samlingen. Vad hände? Hur många med en annan bakgrund var med? Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sa Ibrahimovic i en intervju med Expressen.

”Var Durmaz med?”

I själva verket visar det sig att både Emir Kujovic och Jimmy Durmaz fanns med i den landslagstrupp (Janne Anderssons första hösten 2016) som togs ut.

Något som Zlatan fick en fråga om från SVT:s reporter under invigningen av sin nya bronsstaty i Malmö.

– Var Durmaz med? Är du hundra procent säker? frågar Zlatan reportern som ställde frågan och fortsätter:

– Jag såg honom inte i alla fall. Men jag står för min åsikt. När man får en fråga och ändrar sin åsikt efter det, då finns ett problem. Du ska stå för det du gör, vilket jag gjort under alla mina 20 år som fotbollsspelare.

”Vore väldigt märkligt”

Det nuvarande svenska A-landslaget lade inte mycket vikt vid Zlatan Ibrahimovics utspel när de fick frågan om det under den pågående landslagssamlingen.

– Jag ser det som en självklarhet att du tar ut de bästa spelarna tillgängliga. Jag har inte ens funderat i andra banor. Det vore väldigt märkligt om man inte tar ut de spelare man som förbundskapten tycker är bäst lämpade och jag är helt övertygad om att det är precis det Janne gör, säger Sebastian Larsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.