Vann igen trots Zlatans missar

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic brände flera lägen.

Men Manchester United vann ändå – och jagar nu lagen i toppen.

– Jag vill vinna Premier League och kommer inte ge upp förrän det är 100 procent kört, sa ”Ibra” inför matchen mot Watford.

Foto: TT

Manchester United har spelat för många oavgjorda matcher för att beblanda sig i den absoluta toppen av tabellen – men José Mourinho kan i alla fall stoltsera med 16 raka ligamatcher utan förlust.

Och nu verkar det som att spelet börjar sitta.

I slutet av den första halvleken mot Watford visade Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Henrich Mchitarjan, Anthony Martial och Juan Mata upp ett stundtals bländande kombinationsspel och tog också – välförtjänt – ledningen med 1–0 via just Mata.

– Det var underbart att se. Vi hade en period i första halvlek som var fantastisk. Publiken uppskattade det; det var kvalitet, chanser, fint spel, bra rörelse och fina räddningar – verkligen helt fantastiskt. Det hade varit kriminellt om vi inte gjort mål när vi spelade så bra, säger tränaren José Mourinho.

Låg bakom 2–0-målet

Zlatan Ibrahimovic fick flera gyllene lägen att öka på sin totala målskörd i ligaspelet till 16 mål.

Han missade samtliga.

I den 60:e minuten ökade han dock sin assistkörd genom att spela fram tidigare petade Anthony Martial till 2–0 med en fin passning på ett tillslag.

”Kommer inte ge upp”

Resultatet stod sig matchen ut, Man United har nu vunnit och hållit nollan i två raka matcher – och har i allra högsta grad kontakt med lagen ovanför i tabellen.

För Zlatan Ibrahimovic är målet inte bara att nå en Champions League-plats.

– Vi har varit fast i samma position under en längre tid. Men vi siktar uppåt. Jag vill vinna Premier League och kommer inte ge upp förrän det är 100 procent kört. Så länge det finns en chans kommer jag att gå för det, sa han i engelsk tv inför matchen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM