”Frågade Adebayor – skulle höra av sig…”

FOTBOLL

Mitt i Sportbladets deadline day-sändning levererar Djurgårdens sportchef en bomb.

Han har – på fullaste allvar – försökt värva Emmanuel Adebayor.

– Han var inte direkt intresserad, men han tackade för frågan, säger Bosse Andersson.

Strax efter klockan 17 kom det minst sagt överraskande beskedet att Kim Källström, 34, bryter sitt kontrakt med schweiziska Grasshoppers.

För att avsluta karriären?

Eller för att återvända till Djurgården?

Frågan är fortfarande inte besvarad, så Sportbladet passade i vår deadline day-sändning på att ringa upp Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för att bringa klarhet i saken.

Vad vi fick för svar?

Att han i allra högsta grad är intresserad av Kim Källström.

Men också en bekräftelse på vinterfönstrets kanske märkligaste rykte.

”Tackade för frågan”

På frågan om det verkligen stämmer att Bosse Andersson försökt locka över förre Premier League-stjärnan och jätteprofilen Emmanuel Adebayor (!) till Djurgården erkänner sportchefen, utan omsvep, att det stämmer.

– Absolut! Vi träffades när de (Togo) förberedde sig inför afrikanska mästerskapen. Han hade ingen ny klubb, så jag frågade. Han var inte direkt intresserad, men han tackade för frågan och sa att han tycker Stockholm är en fin stad.

”Skulle höra av sig”

En rejält uppspelt Erik Niva kliver då in och kräver mer detaljer om samtalet.

– Jag träffade honom (Adebayor) i slutet av januari. Det var klockan kvart över tre på Diambars FC:s träningsanläggning där de (Togos landslag) var och förberedde sig inför afrikanska mästerskapen och där Diambars skulle spela en match i den senegalesiska ligan. Jag såg en kille bakom mig och insåg att det var han (Adebayor), så jag vände mig om och frågade. Han sa att han skulle höra av sig. Men nu såg jag att han är klar för en ny klubb (turkiska Basaksehir). Men han är en bra kille…, säger Bosse Andersson om Adebayor.