Guldhjälten vill till Kalmar FF

FOTBOLL

Santin: "Det kanske är rätt tid nu”

2008 lämnade César Santin Kalmar FF för FC Köpenhamn.

Nu öppnar han för en återkomst till klubben.

– Det kanske är rätt tid nu, säger han.

För fyra och ett halv år sedan lämnade César Santin Kalmar FF för Danmark och FC Köpenhamn. Nu berättar han för Barometern om en möjlig återkomst till Kalmar efter att kontraktet med Köpenhamnsklubben löper ut till sommaren.

– Det jag vet är att det här blir min sista säsong i Köpenhamn. Jag vet inte vad som kommer att hända sedan, säger César Santin till Barometern.

"Gärna spela i Kalmar FF igen"

César har under sin tid i Köpenhamn bland annat hunnit vinna superligan fyra gånger och även fått spela Champions League. Höjdpunkten var säsongen 2010-11 då FCK avancerade från gruppspelet. Men nu är han redo att återvända till Sverige.

– Jag skulle gärna spela i Kalmar FF igen, jag har alltid varit öppen med det. Om Kalmar vill och ger mig erbjudande skulle det absolut vara ett alternativ för mig, säger han.

Femårig dotter

Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson har ett inbokat möte med agentfiran OML:s företrädare Marcelo Goncalves och Lars Lindell under dagen, där de ska diskutera César Santins framtid.

Cesár har dessutom en femårig dotter i Kalmar som ökar sannolikheten för en återkomst.

– Jag åker till Kalmar och hälsar på och hon har varit i Köpenhamn hos mig och vi försöker fixa det så bra som möjligt. Jag har alltid gillat och trivts bra i Kalmar, både i föreningen och i staden, säger han.

Redan på söndag innebär det dock avtackning av två andra Kalmarprofiler. Vid Kalmar FF:s säsongsavslutning mot Mjällby så kommer Henrik Rydström och Nanne Bergstrand att hyllas då Rydström lägger av som spelare och Bergstrand avslutar sin tränarsejour i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF