Klopps gamla tuggummi – värt drygt 1 300 kronor

"Med lite fantasi kan man se tränarens tänder i det"

Priset på ett utspottat tuggummi?

Drygt 1 300 kronor.

I alla fall om det varit i munnen på Jürgen Klopp.

Den enda titelmöjlighet som återstår för Borussia Dortmund i år är i tyska cupen.

I tisdags tog sig laget till final genom att besegra Wolfsburg med 2–0. Men det var nervöst och vid sidlinjen försökte tränaren Jürgen Klopp lugna nerverna med en vedertagen tränarmetod; att tugga tuggummi.

I glädjeyran som uppstod efter slutsignalen for gummit ur munnen – då såg en av Dortmunds supportrar sin chans att dryga ut hushållskassan en aning.

Funktionären hjälpte till

Han bad en funktionär plocka upp det åt honom och dagen senare låg tuggummit ute på säljsajten Ebay, självklart under kategorin "begagnat". Säljaren erbjöd sig dessutom att stå för portot, rapporterar engelska Daily Mail.

På bara några timmar steg priset på dyrgripen och en potentiell köpare var beredd att betala drygt 1 300 kronor för det.

Hur det bevisades att tuggummit verkligen var Jürgen Klopps?

Tja, enligt tyska tidningen Ruhr Nachrichten går det, med lite fantasi, att se tränarens tänder i det.

Tuggummi för fyra miljoner

Budgivningen var tänkt att pågå till mitten av nästa vecka, men av någon anledning avbröts den för att börja om på nytt.

Sedan försvann den helt.

Kanske ångrade sig säljaren när han insåg att tuggummit inte var lika åtråvärt som det Sir Alex Ferguson tuggade på under sin sista match som tränare för Manchester United. Det såldes för drygt fyra miljoner kronor, pengar som gick till välgörenhet.

Vad som kommer hända med det som Jürgen Klopp hade i munnen är ännu oklart.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN