Chelsea erbjuder trio nya kontrakt

Mitt i titelracet förhandlar Chelsea med en mycket rutinerad trio.

John Terry, Frank Lampard och Ashley Cole har alla erbjudits nya kontrakt.

- Vi hoppas att allt ska vara löst inom några veckor, säger Chelseas assisterande tränare Steve Holland.

John Terry, 33, har spelat i Chelseas a-lag sedan 1998. Frank Lampard, 35, sedan 2001. Och Ashley Cole, 33, sedan 2006. Gemensamt för alla tre är att kontraktet går ut efter säsongen, men också att de erbjudits en förlängning.

- Det är inte vanliga spelare, utan fantastiska människor som har gett så mycket till Chelsea under en lång period, säger klubbens assisterande tränaren Steve Holland.

Placerats i PSG

Ashley Cole har hamnat allt längre från startelvan i takt med att Cesar Azpilicueta har tagit över rollen som vänsterback och ryktena har placerat honom i Paris SG nästa säsong. Men nu verkar han alltså bli kvar. Likadant med John Terry, som ryktades ha erbjudits en halvering av den nuvarande lönen. Något som Holland dementerar.

- Terry har haft en fantastisk säsong. Vi har det bästa försvaret i ligan och han har haft en stor del i det. Jag vet att han vill stanna i Chelsea och Chelsea vill att han ska stanna. Så förhoppningsvis kan allting vara löst inom några veckor.

Chelsea möter i dag Sunderland, utan Eden Hazard. Serieettan Liverpool möter å sin sida Norwich i morgon.

Så är läget i lagen i den engelska toppstriden

Liverpool – 77 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: Norwich (b), Chelsea (h), ­Crystal Palace (b), Newcastle (h)

Inte tillgängliga: Jordan Henderson (avstängd), Daniel Sturridge (skadad, tveksam till spel), José Enrique (långtidsskadad).

Det talar för:

Mycket, väldigt mycket. Liverpool har inte vunnit titeln sedan den engelska högstaligan bytte namn till Premier League, men i år kan bli året. ­Laget har en galen form med tio raka segrar, ett anfallspar som ligger etta och tvåa i skytteligan och dessutom två poäng ner till Chelsea – som kommer till Anfield nästa helg.

Det talar emot:

Historiken. För toppkonkurrenterna är situationen välbekant, för dagens Liverpool är den helt ovan. Att vara favoriter och allt vad det innebär är ­någonting som laget måste hantera för att det inte ska sluta i ett enda antiklimax. Dessutom lär Daniel Sturridge missa dagens match – och för varje seger kommer ju den där förlusten närmre.

Chelsea – 75 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: Sunderland (h), Liverpool (b), Norwich (h), Cardiff (b).

Inte tillgänglig: Eden Hazard (skadad).

Det talar för:

Det korta svaret är José Mourinho, det långa är att Chelsea fortfarande har jättemöjlighet att bli mästare trots flera plattmatcher i vår. Men laget gör inte alls lika många mål som motståndarna, däremot är defensiven den bästa i England – kanske till och med i hela Europa. Och full pott på de sista fyra matcherna så hamnar titeln i London.

Det talar emot:

Framgångarna på dubbla fronter. Vändningen mot PSG i Champions League-kvartsfinalen må visserligen ha inneburit en hel del energi, samtidigt kan den kosta ännu mer. På en vecka kommer Chelsea spela två matcher mot Atlético Madrid – och däremellan väntar seriefinalen mot Liverpool. Ett vråltufft spelschema.

Man City – 71 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: West Bromwich (h), Crystal ­Palace (b), Everton (b), Aston Villa (h), West Ham (h).

Inte tillgängliga: Yaya Touré (skadad), David Silva (skadad), Jesus Navas (skadad), Matija Nastasic (skadad).

Det talar för:

Enligt Manuel Pellegrini att den matematiska chansen fortfarande finns kvar. Och efter Citys sensationella vändning mot QPR i den sista omgången för två år sedan – som gav ligaguldet – går det aldrig att räkna bort dem. Skulle det dessutom bli kryss mellan Liverpool och Chelsea kan det vara vidöppet igen.

Det talar mot:

Logiken. Att på bara några dagar först förlora mot Liverpool och sedan tappa poäng hemma mot Sunderland är inte direkt något som tyder på att Manchester City ska toppa tabellen i början av maj. En ganska djup formsvacka och flera nyckelspelare på skadelistan – Pellegrini har all anledning att ligga sömnlös om nätterna.

Sammanställning: Jonathan Berntsson

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN