Zlatan hyllas stort i Frankrike – bäst i PSG

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

...men Cavani får bottenbetyg

1 av 8 | Foto: AFP

När Zlatan Ibrahimovic äter sin födelsedagscroissant till morgontidningarna kan han konstatera att den franska pressen är enig.

Den svenske superstjärnan var bäst på plan i går.

"Paris-kaptenen skjuter alltid bra och ledde forwardslinjen briljant", skriver Le Parisien.

Dagens L'Equipe.
Dagens L'Equipe.

PSG kom från en bortaseger 4-1 i premiäromgången mot Olympiakos. Det följde man upp med ett nytt, fint, resultat mot Benfica, när portugiserna lades till handlingarna med ett 3-0-resultat.

Zlatan stod för två av målen och var med en läcker klack inblandad i förspelet till det tredje. Det missade inte den franska pressen som i dagens tidningar ger svensken högst betyg av samtliga spelare på planen.

Svensken pryder l'Equipes förstasida med rubriken "Zlatan skojar inte" och får tillsammans med Marco Verratti och Thiago Motta en åtta i betyg på tiogradig skala.

"Två mål, en avgörande pass, och en värdefull närvaro i defensiven. Svensken kontrollerar vilka områden i planen han vill, och ibland är det för enkelt. Han ledde sina lagkamrater i anfallet", lyder l'Equipes motivering.

Populär även bland läsarna

Maxifoot tar i från tårna, utnämner Zlatan till matchens lirare och ger honom en nia (!) i betyg. Motiveringen lyder:

"Svensken sög in varenda boll i första halvlek. Målskytt, sedan ursprunget av andra målet, och till sist målskytt igen. I bland längst fram i plan, ibland spelfördelare. Den förre Milan-spelaren var överallt".

Le Parisien ger Zlatan, tillsammans med Veratti, de högsta betygen på planen, åttor. Där får läsarna fälla avgörandet och svensken är populärast med 8,74 mot Verrattis 8,25. Tidningens motivering:

"Involverad i samtliga tre mål och gjorde två av dem, varav ett via nick. Sedan ger han Verratti en förtjusande klack i förspelet till det andra målet. Paris-kaptenen skjuter alltid bra och ledde forwardslinjen briljant".

Elva raka segrar

Cavani har det betydligt tuffare i dag. Samtliga tidningar ger uruguayaren femmor i betyg, sämst i PSG.

"Samarbetet med Ibra är fortfarande outvecklat. De två PSG-jättarna söker varandra, men finner ingenting", konstaterar Le Parisien.

Segern mot Benfica innebär att PSG nu är obesegrade i elva raka matcher. Härnäst väntar franska "Le Classique" mot Marseille på söndag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN