Hotad till döds efter spökmålet

FOTBOLL

”Önskar jag kunde vrida tillbaka klockan”

Han gjorde årets hittills mest omdiskuterade mål.

Nu hotas och smutskastas Stefan Kiessling.

– När ska det här ta slut?, undrar anfallaren.

Bayer Leverkusens Stefan Kiessling avgjorde matchen mot Hoffenheim förföra helgen med ett så kallat ”spökmål”. Hans nick gick i burgaveln - men domaren dömde mål till Hoffenheim-tränaren Alexander Rosens stora förvåning.

– Det var mer än bisarrt, sa Rosen då.

”Jag är ledsen”

Kiessling var snabbt ute och bad om ursäkt.

"Kära fans, vänner och alla som skriver till mig. Jag kan förstå reaktionerna från många av er till hundra procent och jag är själv ganska upprörd. Enligt repriserna på TV ser jag det så tydligt: det var inte mål. Under matchen såg jag inte om bollen gick i mål korrekt eller inte. På något sätt var bollen i mål. Det var exakt vad jag sa till domaren. Jag är ledsen för att alla idrottsfans och för matchen. Att vinna så är så klart inte bra. Rättvisa är viktigt för sporten och vår klubb och för mig personligen", skrev han då på sin Facebook-sida.

”Svårt att sova”

Kiessling har nu tagit bort sin Facebook-sida.

Anledningen: han har smutskastats och hotats till livet, enligt Bild.de.

– Det finns en viss oro eftersom man inte vet vad som kan hända. Jag undrar när allt det här ska ta slut, säger anfallaren enligt den tyska tidningen.

Än i dag är han ångerfull över målet.

– Jag har svurit över målet och jag önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan. Jag har haft svårt att sova på grund av hela situationen som uppstått på grund av det här målet, fortsätter Kiessling.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga