Här åker Glenn Strömberg stridsvagn

avPatrik Larsson

FOTBOLL

”Jag förtjänar inte det här”

Glenn Strömberg, 53, är en firad legendar i Atalanta.

I natt hyllades han på den årliga försäsongsfesten – och körde över två bilar i värsta rivalernas färger med en stridsvagn.

– Ni får mig att känna mig som Messi, tackade en rörd Strömberg.

Det blev åtta år i Bergamolaget Atalanta för Glenn Strömberg.

Den elegante – både i spel- och frisyr – mittfältaren älskades av supportrarna och kallas fortfarande för ”l'unico vero capitano”, den enda sanna kaptenen.

I går inledde Atalanta försäsongen och, som seden bestämmer i den norditalienska staden, så slog supportrarna till med den årliga festen för ”Gudinnan”, klubbens smeknamn.

Krossade två bilar

Glenn Strömberg var på plats – och hyllades stort av supportrarna.

Men innan dess fick 53-åringen kliva upp på en stridsvagn (!) och krossa två bilar. Bilarna var målade i Brescia och Romas, Atalantas två värsta rivaler, färger och sprejmålades med några väl valda svordomar.

På videoinspelning och bilder ser man hur en bredbent Strömberg och, bland andra, profilspelaren Giulio Migliaccio hejas på av supportrarna.

”Jag förtjänar inte det här”

Efter den larvfotsdrivna ceremonin fick Strömberg hålla tal på sin Göteborgsklingande italienska.

– Jag förtjänar inte det här. Jag var inte en så bra spelare som ni minns, men så länge som ni erbjuder mig er kärlek så tar jag emot den med öppna armar, säger han, efter långdragna hyllningsramsor, enligt italienska Repubblica.

– Ni får mig att känna mig som Messi.

Strömberg gjorde 219 matcher i Atalantas svartblåa tröja mellan 1984 och 1992. Han har sedan dess haft en stående inbjudan att ta över det sportsliga ansvaret i klubben.

– Det är något som alltid kittlat mig. Jag vet ju hur många duktiga sportmänniskor som vill få in mig på den biten. Men det är försent nu, jag skulle ha gjort det för 15 år sedan i så fall. Och jag trivs med vad jag gör nu, har han tidigare berättat för Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM