"Jag slår vad om en öl att Rooney spelar"

Guardiola "hundra procent säker"

Missar Wayne Rooney mötet med Bayern?

Inte en chans, menar tyskarnas tränare ”Pep” Guardiola.

 – Jag slår vad om en öl att Rooney spelar, säger spanjoren enligt Daily Mail.

Manchester United äntrar Allianz Arena i morgon för att stoppa den tyska maskinen. Engelsmännen ställs mot ett Bayern Munchen som har 1-1 att gå på efter första kvartsfinalen i Champions League - och just när det höjdes röster om en superstjärnas skadefrånvaro tog ”Pep” Guardiola till orda.

 – Jag är 100 procent säker på att Wayne Rooney spelar. Jag kan slå vad om ett stort glas öl, säger tyskarnas tränare enligt Daily Mail.

Hyllas av Guardiola

"Pep" verkar veta vad han talar om. Rooney tränade i dag för fullt och skadan som höll honom borta från spel i helgens 4-0-seger över Newcastle såg bortblåst ut. ”Wonder-Wayne” är gästernas stora hopp - något Guardiola är fullt medveten om.

 – Han är en stor spelare, en av de bästa jag sett i min karriär, säger spanjoren.

Rooney själv går in i returen med stort självförtroende och tycks tala för hela lagets räkning.

 – Vi är redo. Det blir en stor och spännande match för alla involverade, för alla spelare och supportrar, säger den 28-årige anfallaren som hittills svarat för 15 mål i ligan.

”Längtar!”

I eftermiddags publicerades åtta träningsbilder på Rooneys officiella Facebook-sida. Manchester United-fansen lär pusta ut och våga hoppas, Bayerns supportrar vet att ett United med Rooney aldrig går att räkna bort oavsett hur mycket man litar på sitt eget lags förmåga. Att han håller hög klass vet alla - att han är motiverad står nu också klart. Intill bilderna breder nämligen ett citat ut sig, ett uttalande från Rooney om morgondagens returmatch.

”Precis avslutat ett bra träningspass med grabbarna inför mötet med Bayern Munchen i morgon kväll. Längtar!”

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.