Ullevi exploderade – förgäves

FOTBOLL

Schelins mål dömdes bort: ”Hon erkände, jag föll”

1 av 8

Göteborg. Sent i natt var svenskorna ursinniga på det bortdömda målet.

Argast var Lotta Schelin, som skickar en uppmaning till den schweiziska domaren:

– Jag hoppas att hon går hem och kollar på den och känner sig för. Har hon tagit fel beslut får hon fan gräma sig lite.

Tyskland tog ledningen mot Sverige i första halvlek genom Dzenifer Marozsán. I andra bombarderade svenskorna Nadine Angerer med skott, men bara ett gick förbi den tyska målvakten och i mål.

Problemet med Lotta Schelins fullträff i minut 63 var att målet dömdes bort. I ett tidigare skede var anfallaren i duell med mittbacken Annike Krahn, som föll.

Frispark, tyckte domaren Esther Staubli från Schweiz.

”I närkamp lite”

Dumheter, tycker Lotta Schelin på väg bort från arenan i går natt.

– Man kan inte döma bort ett sådant mål, säger hon och fortsätter besviket:

– Jag har inte sett repriserna, men Krahn kommer fram till mig efteråt och säger ”förlåt, jag föll. Jag kunde inte göra något, men sedan är det domaren som bestämmer”. Vi var i närkamp lite, men fan, hur ofta är man inte i närkamper? Sedan snubblar hon lite på sig själv och jag trycker in den och efter typ fem minuter blåser hon.

”Känns helt overkligt”

Schelins skott utlöste gruppkramar på den svenska bänken. Spelarna på planen jublade och beredde sig på avspark. Men både passningsläggaren Marie Hammarström och avslutaren Lotta Schelin förstod mitt i glädjeyran att något stod fel till.

– Jag vänder mig om och alla springer bort, men jag stannar, för jag ser att hon står med sin hand. Jag blir inte lika crazy som alla andra, men för mig känns det helt overkligt.

Lotta Schelin uppmanar domaren att se igenom sekvensen igen och skämmas om bedömningen visar sig felaktig. Anfallaren får stöd av sina lagkamrater som också tycker att målet borde ha godkänts.

– Det är feldömt. Hon snubblar på sig själv. Ett fint mål blir bortdömt, säger Kosovare Asllani.

– Vi gjorde mål men hon blåste bort det, säger Caroline Seger.

ARTIKELN HANDLAR OM