Seger för det nya Manchester United

FOTBOLL

Klubblegendaren jublar över startelvan

Manchester United slog West Ham på hemmaplan med 3-1.

De gjorde det tack vare en ny generation United-profiler.

Efter uteblivna stjärnvärvningar och en skada på Robin van Persie är det nu engelsmän och egna talanger som bär laget.

Kan det vara det nya Manchester United under David Moyes som börjat komma igång? Med höstens genombrottsman Adnan Januzaj och Robin van Persie-vikarien Danny Welbeck i ledande roller slog laget West Ham med 3-1.

”En 30-årings kyla”

Welbeck följde upp sina två mål i senaste ligamatchen mot Aston Villa (som då var hans första sedan premiären) med att trycka dit 1-0 efter fint förarbete av Wayne Rooney. Efter 36 minuter var anfallaren själv passningsläggare när Januzaj visade kyla.

Den 18-årige belgaren, som fått sitt stora genombrott i år, lurade upp James Collins på läktaren innan han placerade in tvåan.

– Han visar kylan av en 30-åring, sa förre storspelaren Paul Merson i Sky Sports.

– Han har en fantastisk förmåga, bra attityd och passar bra in med killarna Det har varit en väldigt bra start för Adnan. Han behöver bara hålla fötterna på jorden så har han en stor framtid, säger Tom Cleverley i Viasat Fotboll.

”Härligt att se”

”Det nya United” hyllas också av klubblegendaren Gary Neville.

”Härligt att se att åtta av Uniteds elva startspelare antingen är engelsmän eller har kommit fram genom akademien. Och ytterligare fyra på bänken gör att det är 12 av 18 spelare totalt!”, skriver Neville på Twitter.

Ashley Young ökade sedan på till 3-0 sedan Welbeck tvingats linka av med en skadekänning. Matchen slutade 3-1.

– Det var en av våra bättre insatser det här året. Det kändes verkligen som vi hade kontroll på matchen, säger Tom Cleverley.

ARTIKELN HANDLAR OM