Hoppet inte ute för Öster

avTT

Hoppet inte ute för Öster

Än har solen inte gått ned i Öster.

1–1 borta mot IFK Norrköping håller superettan på avstånd.

I en vecka?

– Vi är inte döda än, säger tränaren Andreas Thomsson.

Öster måste slå Djurgården hemma i sista omgången samtidigt som Halmstad förlorar mot Brommapojkarna på Örjans Vall för att knipa kvalplatsen.

Dessutom måste Öster ta in två mål på Halmstad – annars blir det raka spåret tillbaka till serien man vann förra hösten.

Oddsen?

De kunde varit bättre.

– Surt, jag tycker att vi var det bättre laget i dag, säger mittfältaren Vlado Zlojutro.

Det är tack vare hans kvittering stolpe-in som hoppet lever in i det sista.

Satsade desperat

Desperationen var påtaglig i ösregnet på Nya Parken. Öster gick "all-in" för tre poäng efter Zlojutros kvittering med dryga 20 minuter kvar.

– Vi gick för 2–1 men vi saknade det där lilla extra. Vi har chanser, men vi sätter inte dit den. Jag ska inte säga att det är kört, men vi är beroende av ett annat lag på söndag. Nu får vi hoppas att BP vinner och att vi gjort vårt mot Djurgården, säger Zlojutro.

– Vi gör det bra i en svår bortamatch. Jag är glad för poängen och att bottenstriden lever in i det sista. Men jag hade varit ännu gladare för tre poäng, säger Andreas Thomsson.

David Mitov Nilsson gjorde den ena räddningen efter den andra för ett Norrköping som redan tycks ha avslutat allsvenskan. Tränaren Janne Andersson var på ren svenska riktigt förbannad på inställningen hos många av sina spelare.

– Man måste vara hundraprocentigt förberedd. Jag är jättebesviken över att vi inte kan mobilisera bättre inför vår trogna publik i sista hemmamatchen, säger han.

Fick inte straff

Frågan är förstås hur det hela hade utvecklat sig för Östers del om Stefan Johannesson blåst för den där till synes klara straffen redan efter en kvart.

Alhaji Gero lättade bollen förbi Mathias Florén som liggande sträckte ut ena armen.

Den stoppade bollen.

Men varken Johannesson eller hans assisterande domare – som hade fri sikt – reagerade. Det gjorde de å andra sidan heller inte när Stefan Karlsson redan efter tre minuter nickade undan Floréns nick på mållinjen. Eller var bollen inne?

Det gick inte att avgöra på reprisbilderna.

I stället skickade Isaac Kiese Thelin in 1–0 från nära håll på Floréns vänsterinlägg och gav Öster en rejäl uppförsbacke.

ARTIKELN HANDLAR OM