Tragiska skotska söndagen: två döda

FOTBOLL

”Inga ord kan till fullo uttrycka vår sorg och förfäran”

Foto: David Pauls och Jamie Skinners dödsfall skakar Skottland.

Det var en tragisk söndag i skotsk fotboll.

Två lovande unga spelare gick bort.

David Paul och James Skinner blev 18 respektive 13 år gamla.

James Skinner, som nyligen lämnat Hearts för erkända talangfabriken Tynecastle FC, kollapsade enligt Daily Mail på plan och dog under en match på söndagsförmiddagen. 

– Även om Jamie var ny i Tynecastle-familjen hade han spelat för Hearts. Han var en talang som utan tvivel hade haft en ljus framtid i sporten. Inga ord kan till fullo uttrycka vår sorg och förfäran över det som hänt. Vi kan bara skicka våra tankar och böner till vänner och familj, säger Tynecastle i ett uttalande.

”Är förkrossade”

Tynecastles vice-president Simon Kinghorn berättar enligt Daily Mail att James ramlat ihop under början av andra halvlek och att försöken att rädda hans liv misslyckats. Hans far och bror var på plats.

– Jag har pratat med familjen som förstås är förkrossade. Vi som klubb kommer att göra allt vi kan för att stötta dem, säger Kinghorn.

Dog i sömnen

I en separat incident framkom senare under dagen att Hibernians U20-stjärna David Paul, 18, dött i sömnen under de tidiga timmarna av söndagen.

Polis i Edinburgh meddelar enligt Daily Mail att det råder "inga misstänksamma omständigheter".

– Alla i klubben är djupt sorgsna över detta. David var en begåvad och lovande ung fotbollspelare och en bra ung man, säger Hibernians ordförande Rod Petrie.

– Jag kommer aldrig att glömma minnena med dig. Du kommer för alltid att finnas i mitt hjärta. Min bästa vän, min bror. Jag älskar dig, skriver lagkamraten Joe Ledley på Twitter.