Deulofeu gör succé – till ett billigt pris

Foto: Gerard Deulofeu kvitterade mot Arsenal i söndags.
FOTBOLL

Romelu Lukaku har fått rubrikerna i Everton.

Men nu är en annan lånespelare beredd att dela rampljuset.

Gerard Deulofeu, 19, har blivit en värdefull joker för Roberto Martínez.

Gerard Deulofeu har spåtts en lysande framtid i Barcelona. Den unge spanjoren presenterade sig för en större publik när han dominerade U19-EM förra sommaren.

Inför den här säsongen var han tillgänglig på lån. Landsmannen Roberto Martínez lyckades övertala honom om att välja spel i Premier League.

Det valet ser ut att gynna både Deulofeu och Everton.

Matchats försiktigt

Roberto Martínez har matchat anfallaren försiktigt under hösten, men senaste veckorna har Deulofeu fått större förtroende. Och han har sannerligen tagit chansen.

Efter ett halvdant inhopp i derbyt mot Liverpool 23 november var han planens bästa spelare mot Stoke en vecka senare (4–0). Då gjorde han sitt första ligamål för Everton och spelade fram till ett av målen. Han hoppade även in i segermatchen borta mot Manchester United där han var nära att ge sitt lag ledningen i andra halvlek.

I söndags byttes han in borta mot Arsenal på Emirates och räddade en poäng med ett klassmål i den 84:e minuten.

– Han är arrogant på rätt sätt. Han upprepade flera gånger att han skulle avgöra idag. Jag har aldrig sett en spelare som är kvickare med boll än honom, sa en imponerad Roberto Martínez efteråt.

Perfekt inhoppare

Den spanska supertalangen är en perfekt inhoppare; han är kreativ, snabb och irrationell. Helt enkelt den typ av spelare som kan förändra en matchbild.

Efter succén mot Arsenal kan Deulofeu kanske få chansen från start hemma mot Fulham på lördagen. Annars kan han mycket väl komma in från bänken och göra avtryck.

I Premier Manager handlas han för 3,68 miljoner kronor. Billigt för en spelare med en stigande formkurva och som producerat två mål och en assist på de tre senaste matcherna – trots begränsad speltid.

■ ■ ■

Robin van Persie blir borta i fyra veckor på grund av skada. Byt ut direkt! Detsamma gäller Steven Gerrard som missar 4–6 veckors spel.

✓ Byt in:

Gerard Deulofeu, Everton

Stephen Ireland, Stoke

Eden Hazard, Chelsea

Ravel Morrison, West Ham

✓ Byt ut:

Robin van Persie, Manchester United

Steven Gerrard, Liverpool

ARTIKELN HANDLAR OM