Isaksson fortsätter i landslaget

FOTBOLL

Hamrén: En av de första jag ville kolla upp

Andreas Isaksson fortsätter i fotbollslandslaget. Det beskedet har 32-åringen gett till förbundskapten Erik Hamrén, skriver Dagens Nyheter.

Landslagets förstemålvakt var genomgående en av Sveriges bästa spelare under VM-kvalet. Efter sista playoff-matchen mot Portugal var ändå Isaksson en av fyra spelare i Blågult, däribland Anders Svensson (slutat), som uttryckte viss osäkerhet till framtiden.

– Vi får se, jag får fundera. Jag får tänka igenom det och se om jag orkar två år till, sa ”Isak”, då.

Men nu är en av Erik Hamréns viktigaste pusselbitar som ska ta laget över EM 2016 klara för en fortsättning.

– "Mackan" (Marcus Allbäck) och jag var i Istanbul i helgen och pratade med Andreas. Han var en av de första jag ville kolla upp, då han uttryckt en osäkerhet att fortsätta, säger Hamrén till tidningen.

Hamrén: Enormt viktig

Isaksson, som gör sin andra säsong i Kasimpasa, har spelat 112 landskamper och nu kan han ta över som andrekapten när Svensson slutat.

– Där är en spelare som jag tycker är väldigt viktig. Anser att han har blivit bättre och bättre, har visat att han är en riktigt duktig målvakt. Han kände en stor besvikelse då vi missade VM, men känner nu ett enormt sug att köra vidare. Och det gläder mig, säger Hamrén.

Kvalet till EM-slutspelet dit värdnationen Frankrike är direktkvalificerat, lottas i Nice 23 februari. 53 nationer ska göra upp om totalt 23 lediga platser.

Sportbladet/TT

ARTIKELN HANDLAR OM