Savage vädjar till United: Köp Zlatan

FOTBOLL

”Nu när Sverige missat VM kommer han inte att vara sliten efter en lång sommar”

Foto: Robbie Savage tror att Zlatan är mannen som kan rädda United.

Manchester United hackar rejält. Lösningen?

Köp Zlatan Ibrahimovic, 32.

– Hans karisma och stjärnstatus hade attraherat andra spelare, konstaterar tidigare United-spelaren Robbie Savage, 39.

Foto: Mirror i dag.

Savage har fått nog av dagens Manchester United. I en krönika i engelska tidningen Daily Mirror skriver han att David Moyes måste "riva upp det här laget" och sedan köpa en svensk superstjärna.

Savage tycker att klubben "behöver en ny Cantona" och att Zlatan Ibrahimovic, 32, är dagens Eric Cantona.

Den pratglade tidigare mittfältaren känner till klubben väl. Savage skrev sitt första proffskontrakt inom fotbollen hos just United när han kom upp som del av den legendariska spelarskaran "Class of 92".

”Hade gett klubben ett lyft”

Några A-lagsmatcher blev det aldrig men han vann FA Youth Cup tillsammans med namn som Gary Neville, David Beckham, Paul Scholes och Ryan Giggs.

I dag jobbar han som fotbollsexpert hos bland andra BBC och tycker sig ha identifierat att Zlatan behövs i den engelska storklubben.

– Han liknar Cantona som spelare och hade gett Reds ett rejält lyft. Och nu när Sverige missat VM kommer han inte att vara sliten efter en lång sommar, skriver Savage i Daily Mirror.

Kan övertyga Rooney och van Persie

39-åringen menar att mycket i så fall skulle kretsa kring Zlatan och att hans karisma och stjärnstatus skulle attrahera andra spelare till Old Trafford.

– En värvning på den skalan hade förhoppningsvis övertygat Wayne Rooney och Robin van Persie att United fortfarande är ambitiösa på transfermarknaden och letar efter spelare i världsklass.

Klubbens tidigare assisterade tränare, Mike Phelan menade i en intervju med Viasat förra månaden att han var övertygad om att United försökt värva Zlatan tidigare.

Både Manchester United och Zlatans nuvarande klubb, Paris SG, har tagit sig vidare till åttondelsfinal i Champions League. Lagen kan dock mötas först i kvartsfinal efter att bägge lag vunnit sina respektive grupper.

Läs Kalle Karlssons dokument på Robbie Savage! ()

ARTIKELN HANDLAR OM