AIK Fotboll

Taktikkuppen sänkte Gnaget

Av: 

Robert Laul

Oskar Månsson

FOTBOLL

Blåvitt vann med 2-0

AIK hade inget svar på IFK Göteborgs oväntade taktik.

– Taktiskt sett gör vi en väldigt bra match, vi följde de vi sagt att vi skulle göra till punkt och pricka, säger Mattias Bjärsmyr efter 2-0-segern på Friends Arena.

Efter en tyst minut för offret vid dödsmisshandeln i Helsingborg blev det en märklig inledning på tungviktsmötet mellan IFK Göteborg och AIK.

Blåvitt sjönk lågt och stängde kanterna, Gnaget försökte spela sig fram centralt.

Stahre förvånad

– Vi vet att deras bästa spelare är Celso Borges och då gäller det att få bort honom så mycket så möjligt i matchen och det tycker jag att Jakob (Johansson) och Philip (Haglund) skötte bra. Sen kunde vi hålla upp backlinjen rätt bra också, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr.

Tränaren Mikael Stahre uttryckte förvåning över motståndarens bleka agerande:

– Vi gör en riktigt bra insats tycker jag. Vi hade förväntat oss att det skulle bli ett jävla tryck här inne, att vi skulle få hålla i hatten men energin AIK brukar ha kom aldrig, säger Stahre.

– Det blev ganska bekvämt, vi kunde ligga lite lägre i våra positioner som vi hade bestämt.

Framåt förlitade sig Blåvitt på snabba omställningar och en vänsterkant som AIK hade stora problem med.

– Ludde (Augustinsson) och Sam (Larsson) är väldigt bra individuellt sett, de överglänste de här som ska vara jävligt bra: Bahoui, Quaison och vad de nu heter. Vi visste att Martin Lorentzson är en offensiv ytterback som vill gå med i offensiven och då kommer luckorna där bakom, säger Mattias Bjärsmyr.

”Överraskade oss inte”

AIK:s tränare Andreas Alm ville inte hålla med om att han lurades av en taktikkupp:

– Nej, det var inget som överraskade oss. Men Lorentzson var lite för elegant, han skulle trä in den på Celso men de har Johansson och Haglund där, och då är det stopp. Tappar du bollen centralt, och motståndaren har pigga yttrar, då får du åka, säger Andreas Alm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll