Cicinho klar för Roma

FOTBOLL

”Vi fick kämpa mot Sevilla och Liverpool”

Gårdagen blev intensiv för Real Madrid på transferfronten.

Gabriel Heinze värvades, Arjen Robben blev i praktiken klar – och Cicinho såldes till Roma.

– Vi fick kämpa mot Sevilla och Liverpool, säger Romachefen Bruno Conti.

500 Romafans mottog Cicinho på flygplatsen i Rom i dag.

Foto: MOT ROM Cicinho, 27, går från Real Madrid till Roma. Brassen har skrivit på ett femårskontrakt.

Den 27-årige brassen kostade 9 miljoner euro (84 miljoner kronor), skriver AS Roma på sin hemsida. Summan ska betalas över tre år och kan komma att öka med 1 miljon euro (9 miljoner kronor) för varje år som Roma får spela Champions League – dock högst två gånger.

Brassen har skrivit på ett femårskontrakt, och kommer att få 34 miljoner kronor brutto i lön första säsongen. Lönen stegras sedan för varje år och landar på drygt 37 miljoner kronor för säsongen 2011/12, skriver Roma på hemsidan.

Svår knäskada

De Cesare Cicero Joao, som kom till Real Madrid från Sao Paulo i december 2005, slet av korsbanden i högra knät i september förra året och kunde inte spela på nästan hela förra säsongen. Nu är det tänkt att han ska förstärka Roma.

– Med Cicinho har vi täckt de lediga positionerna i laget. Brassen är en bra spelare, säger Bruno Conti enligt Il Romanista.

Conti säger att Roma fick streta in i det sista för att värva 27-åringen.

– I går kväll fick vi kämpa mot Sevilla och Liverpool. Vi är mycket glada att Cicinho har valt Roma, säger Bruno Conti, som inte utesluter att Roma kan göra ytterligare värvningar.

”Det är fansen värda”

500 Romafans tog emot Cicinho på flygplatsen Fiumicino i Rom i dag, skriver Gazzetta dello Sport. Ytterbacken kommenterade själv övergången:

– Det var Real Madrids beslut. Jag hade gärna stannat, men de trodde inte på mig i Madrid, sa Cicinho på flygplatsen.

Romas vd Rosella Sensi är nöjd med värvningen:

– Flera lag ville ha Cicinho, och om han valde Roma betyder det att vi har någonting mer än de andra. Jag är glad för alla fans – det är de värda – och även för presidenten (Franco Sensi, Rosellas far) som följer oss varje dag, säger Rosella Sensi till Centro Suono Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A