100 % attityd & inställning

FOTBOLL

Kaptenen fick svar på sitt krav: ”Vi blir bättre”

Foto: HITTADE RÄTT Rade Prica gjorde Sveriges första mål under Sydamerika-turnén.

CUENCA

I gårdagens Sportbladet krävde Roland Andersson skärpning från sina spelare.

Efter 1–2 mot Ecuador var han nöjd.

– Hundraprocentig inställning och hundraprocentig attityd, säger Andersson.

Sverige var aldrig nära att vinna den första av två ”höghöjdsmatcher” mot Ecuador – som var det klart bättre laget – men Sverige föll i alla fall med flaggan i topp, menar assisterande förbundskapten Roland Andersson.

– Det var många som visade att de vill vara med igen. Det var en hundraprocentig inställning och en hundraprocentig attityd. Sedan visade vi lite tekniska brister, men det är ju tidigt på säsongen, säger Andersson.

”Det var bättre nu”

I gårdagens Sportbladet uttryckte Andersson en besvikelse över spelare som ”tror att de är stjärnor bara för att de spelat i allsvenskan eller U21-landslaget”.

En tankegång han även framfört till spelartruppen.

– Vi var för passiva mot Venezuela och det har vi pratat om. Och det var ju bättre nu. Jag tycker framför allt att innerbackarna och Markus Jonsson var bra. För att vara så ny i de här sammanhangen gör Niklas Sandberg en strålande match. Carlos Tenorio, deras anfallare, är ju en klasspelare, säger Roland Andersson.

Svensson-slarv

Ecuador gjorde sina två mål i första halvlek; 1–0 av Eder Vaca efter att Anders Svensson slarvat på mitten, 2–0 av Tenorio då just Niklas Sandberg stod på hälarna.

I andra halvlek tog Ecuador det betydligt lugnare och Sverige kom in i matchen. Rade Prica prickade ribban, inhopparen Daniel Nannskog träffade både ribba och stolpe innan Prica med ett långskott reducerade till 1–2 i slutskedet.

– Det kändes viktigt att vi äntligen fick göra ett mål. Bra att det var ett

spelmål också, säger Andersson.

Vad har ni för målsättning inför returen?

– Att vinna. Trots klimat och motstånd, säger Roland Andersson.

Lagkaptenen Anders Svensson håller med:

–?Jag vill ge dem en jävla resa på söndag. Visst är de skickliga och bra på att hålla i bollen, men vi måste våga tro på oss själva. Vi blir bättre och bättre.

Se även:

ARTIKELN HANDLAR OM