Umeå vägrar fira

FOTBOLL

Guldet i praktiken klart: ”Kul att få avgöra”

Foto: Guldjubel? Umeåspelarna jublar efter ett av sina tre mål mot Göteborg FC och nu är guldet i princip klart men tränaren André Jeglertz vägrar ta ut det i förskott.

GÖTEBORG. SM-guldet är i praktiken säkrat, men Umeå vägrar att fira.

– Vi ska inte fira något guld förrän det är klart i teorin också, säger tränaren André

Jeglertz.

Guldet är inte 100 procent klart ännu, men Umeå ska förlora sina två avslutande matcher, och tappa ett målskillnadsöverläge på 24 mål, samtidigt som Djurgården vinner sina tre avslutande matcher.

”Om ett par veckor”

– Jag skulle hyckla om jag sa att det inte känns bra, säger André Jeglertz efter 3-0 borta mot Göteborg FC.

Du tar inte emot några gratulationer till SM-guldet?

– (skratt) Nej, du får återkomma om ett par veckor.

En poäng hemma mot bottenlaget AIK om två veckor fixar guldet också i teorin. Och det är klart att Umeå-tjejerna hellre firar guldet på hemmaplan.

– Det känns kul att få avgöra hemma, medger Marta.

Marta i centrum

Just Marta stod dubbelt i centrum på Valhalla IP. Hon slog hörnan som Göteborg-målvakten Sandra Bjurteg snöpligt tippade in i eget mål (0-1), och sköt sen ett skott som touchade Madeleine Edlund till 0-2. Två allsvenska matcher återstår för Umeå, och sen försvinner Marta?

– Nej, jag är hoppfull till att vi ska få behålla henne. Vi kan inte matcha pengarna som hon erbjuds på annat håll, men vi kan erbjuda henne så mycket annat i Umeå. Jag ser inte den amerikanska ligan som ett hot, säger Jeglertz.

Trots att det sägs att hon kommer erbjudas 15 miljoner kronor i årslön där?

– Jo, USA är bra för pengarna, men dem kan man tjäna när man är 28-29 år gammal. I Sverige får hon bra träning, matcher och bor i en fin miljö. Dessutom är jag tveksam till när eller framförallt om den amerikanska ligan verkligen kör igång.

Henrik Lundgren