HÄR GÖMMER SIG AFONSO...

FOTBOLL

Brassestjärnan dök upp i Malmö

Var är vår skyttekung?

Det har Afonso Alves klubb Heerenveen undrat i några dagar.

På restaurang La Roche i Malmö, kan Sportbladet avslöja.

I torsdags i förra veckan skulle holländska skyttekungen Afonso Alves anslutit till Heerenveen efter semester i Brasilien.

Men Afonso dök aldrig upp eftersom han enligt uppgift har tröttnat på holländska ligan.

”Vi kan bara vänta”

– Han har fyra år kvar på kontraktet. Om klubbar vill köpa honom, så får de komma till oss. Vi kan bara sitta och vänta. Jag förväntar mig att han kommer tillbaka hit, sa Heerenveens sportdirektör Yme Kuiper.

Och tillade:

– Vi har ingen aning om var han är.

Men dagarna gick och Afonso var heller inte på plats när Heerenveen i helgen flög till England för en träningsmatch mot West Bromwich.

Under söndagskvällen förekom uppgifter i holländska medier att Afonso skulle komma till Holland på måndagen och Heerenveen kunde börja hoppas igen.

Dök upp i Malmö

Men så blev det aldrig.

I stället dök han upp i Malmö i tisdags, på restaurang La Roche.

Afonso bar en blå keps och avnjöt en bättre spanskinfluerad måltid tillsammans med en blond kvinna.

Stammis på krogen

Under sin tid i Malmö FF ska Afonso ofta ha ätit på restaurangen i centrala Malmö. Afonso befann sig på La Roche mellan klockan 19.00 och 23.00.

Under gårdagen stod det att läsa på Heerenveens hemsida att man räknade med att ha Alves på plats under onsdagen – men någon bekräftelse att Afonso verkligen kommit har ännu inte publicerats.

Exakt var Afonso befinner sig just nu är alltså oklart. Fast Heerenveen kan ju alltid slå en signal till restaurang La Roche och kolla …

Soppan kring Afonso

Robert Laul