Zlatans löfte till Helena – enligt Raiola

Därför lämnade Zlatan Manchester United för LA Galaxy

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic lämnade Manchester United för LA Galaxy.

Nu avslöjar agenten Mino Raiola att flytten till viss del handlade om ett löfte till Helena Seger.

– Faktum är att mitt och Zlatans största bråk uppstod när han ville bryta kontraktet med Manchester United, säger Raiola i boken ”Jag är fotboll”.

Zlatan Ibrahimovic, 37, uppges vara på väg tillbaka till Milan.

Under helgen skrev Gazzetta dello Sport att svensken bestämt sig för att lämna Los Angeles Galaxy och dessutom ska Zlatans fru, Helena Seger, ha gått med på att lämna boendet i Los Angeles tillfälligt för att återvända till Milano.

Och i Zlatans nya bok ”Jag är fotboll” berättar agenten Mino Raiola att flytten till MLS i våras till viss del handlade om ett löfte till Helena.

– Nu ser jag Galaxy som rehab. Det är svårt för en narkoman att sluta cold turkey, bara rakt av, och i mina ögon är LA Galaxy som rehab. Har man varit stjärnspelare i femton-sexton år måste man trappa ner för att vara redo för det liv som kommer efter karriären, säger Raiola i boken och fortsätter:

– Jag har inte sett honom spela i LA Galaxy. Jag skulle ha flugit dit till första matchen men hoppade av i sista stund. Jag har inget intresse av att se honom spela i USA, jag vill bara höra att han är nöjd och lycklig. Det här gör han nämligen för familjen, det är ett gammalt löfte till Helena att en gång flytta till Los Angeles. Hon älskar Los Angeles. Själv tyckte jag att han skulle flytta till Florida, men ... jag respekterar hans löfte till familjen.

Ledde till bråk mellan Zlatan och Raiola

I boken berättar även Raiola att Ibrahimovic ville flytta till Los Angeles långt tidigare vilket ledde till ett stort bråk mellan de båda.

– Faktum är att mitt och Zlatans största bråk uppstod när han ville bryta kontraktet med Manchester United. Vi hade skrivit på för ytterligare ett år men han ändrade sig, han ville sluta på topp. Jag vägrade. Han ville flytta till Los Angeles redan då, men inte till Galaxy utan vi hade ett bud från Los Angeles FC. Jag tyckte att han skulle köra ett år till i United, och jag sa att om han gjorde det skulle jag i fortsättningen göra allt han ville. Sen kom skadan, säger Raiola.

”Kommer prata med Ibrahimovic”

Men nu är en flytt tillbaka till Europa aktuell igen och LA Galaxy-presidenten Chris Klein utesluter inte en flytt.

– Vi kommer att prata med Ibrahimovic under den närmsta tiden för att få klarhet i vad som är bäst för honom och för klubben, säger Klein enligt ESPN och fortsätter:

– Vi har en bra och positiv relation med Zlatan och kommer att fortsätta att prata med honom. Vi hoppas och tror att han kommer att komma tillbaka, säger Klein.

Mino Raiola om Zlatans framtid i boken ”Jag är fotboll”:

– Jag ser det egentligen inte som att han är i Los Angeles Galaxy, jag ser det som att han är i Los Angeles, och det han gör där är att förbereda nästa steg i livet – antingen blir han skådespelare eller en stor affärsman.


Zlatans nya bok ”Jag är fotboll”
Foto: Bonnier
Zlatans nya bok ”Jag är fotboll”
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.