”Milan har kontaktat Ibrahimovic via sms”

Dragen för att få Ibra till Milan: ”Helena har godkänt en flytt”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic kopplas allt närmare en flytt till Milan.

I dag pryder Gazzetta dello Sport sin förstasida med nya detaljer om övergången.

Zlatans fru, Helena Seger, uppges ha gått med på en flytt och LA Galaxy-anfallaren har kontaktats av Milans sportchef Leonardo.

I går kom samstämmiga uppgifter från italienska medier om att Zlatan Ibrahimovic, 37, vill lämna Los Angeles Galaxy för en flytt tillbaka till italienska Milan.

Milans sportchef Leonardo och Zlatans agent Mino Raiola påstås vara i ”ständig kontakt” och parterna diskuterar en låneaffär eller en permanent flytt.

”Nu har inte Zlatan själv pratat efter att LA Galaxy missade slutspel, men i hans huvud lever Milan-spåret fortfarande. Nu utvärderar Milan Financial Fair Play-reglerna. Men indikationerna ökar – en sista minuten-affär är inom räckhåll”, skrev Gazzetta dello Sport.

”Helena har godkänt en flytt”

Och nu följer Gazzetta dello Sport upp de uppgifterna.

Tidningen pryder i dag sin förstasida med orden: ”Ibra-återkomst i januari”.

Därefter nämner tidningen nya detaljer om övergången.

Tidningen skriver att Zlatans fru, Helena Seger, redan godkänt en flytt från Los Angeles tillbaka till Milano, staden paret bodde i mellan 2010 och 2012.

Dessutom ska Leonardo nu vara mer angelägen om att få in Ibrahimovic och de första kontakterna har redan tagits med svensken via sms.

”En affär är inom räckhåll. Målet är att ta Milan tillbaka till Champions League”, skriver tidningen.

”Missnöjd med nivån på MLS”

Tidningen uppger att Zlatans lön, på 15 miljoner kronor om året (växer dock upp till drygt 40 miljoner kronor med sponsorintäkter inräknat), är enda hindret mellan en återförening då Milan redan gjort klart med Flamengos brasilianske mittfältare Lucas Paqueta för 400 miljoner kronor i januari.

Men enligt uppgifter till Pianeta Milan, en undersektion till Gazzetta dello Sport, ska Milans ägare vara beredda ta fram extra pengar för att få igenom en affär och se till att Milan kvalificerar sig för Champions League.

Turinbaserade Tuttosport kommer dock med uppgifter på alternativa lösningar. Om en låneaffär till slutet av säsongen inte är möjlig sägs Ibrahimovic vara villig att bryta kontraktet med LA Galaxy då han uppges vara ”missnöjd med klubben och nivån på MLS”.

Publicerad:

LÄS VIDARE