”Man jublar inte direkt”

avJonathan Nilsson

1 av 2 | Foto: Andreas Hillergren / TT NYHETSBYRÅN

John Alvbåge, 36, är klar för Sirius.

Då jublar inte den tilltänkte förstemålvakten Lukas Jonsson.

– Det är ytterligare en gammal gubbe att konkurrera ut, säger Jonsson till UNT.

Välmeriterade målvakten John Alvbåge är klar för Sirius.

36-åringen, som spelat i allsvenskan tidigare för Örebro och IFK Göteborg, avslutade i dagarna sitt kontrakt med den cypriotiska klubben Nea Salamis.

Sirius har för närvarande Gustav Nyberg och Lukas Jonsson mellan stolparna. Den sistnämnda såg ut att få starta säsongen som given etta i målet, men får nu konkurrens av veteranen.

– Man jublar kanske inte direkt, men samtidigt vet jag vad jag står för och hur bra jag är. Det är som det är. Jag ser mig fortfarande som förstamålvakt och det blir en liten sporre att bevisa det ännu mer. För mig förändras inte så mycket, det är fotboll, säger Jonsson till Uppsala Nya Tidning.

”Vi har haft några sådana här”

26-åringen har tidigare konkurrerat ut äldre målvakter som Benny Lekström och Joakim Wulff.

– Det är ytterligare en gammal gubbe att konkurrera ut, vi har haft några sådana här nu, säger Jonsson med glimten i ögat till tidningen.

Alvbåges kontrakt med Sirius sträcker sig över säsongen 2019.

– Det känns jättebra. Sirius känns som ett väldigt spännande lag, och utmaningen i att ta på mig Siriuströjan och få komma tillbaka till Allsvenskan var en för bra möjlighet för mig att tacka nej till, säger John Alvbåge till lagets hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM