”Vi nosar på guldet”

FOTBOLL

Häcken slog Norrköping
– skuggar tvåan Malmö

Foto: Tom Söderberg (arkivbild).

Trots ett drömmål av Norrköpings Martin Smedberg Dalence var gästerna starkare.

BK Häcken vann med 2-1 efter Tom Söderbergs fullträff.

– Vi nosar på guldet, säger han.

Redan i den första minuten var hemmalaget nära 1-0 då Gunnar Thorvaldsson sköt i stolpen. Men i stället var det BK Häcken som tog ledningen genom Björn Anklev i den 11:e minuten.

– Där är en bra boll från Kari och jag får en bra träff på bollen. Men vi måste se upp för Norrköpings kontringsspel och deras fasta situationer, sa Anklev i halvtid. Lättare sagt än gjort, visade det säg.I den 46:e minuten får Norrköping en frispark precis utanför straffområdet. Martin Smedberg Dalence bjuder på ett klassmål då han skruvar in kvitteringen.

Men glädjen blev kortvarig för hemmalaget. Tio minuter senare gjorde Häcken 2-1 genom Tom Söderberg.

”Extra jobbigt”

– Jätteskönt. I dag var det extra jobbigt eftersom jag har problem med halsen. Jag är nöjd med det vi gör i dag. Innan pratade vi om deras djupledsspel och jag tycker att jag och Emil (Wahlström) reder ut det bra. Norrköpings tränare Jan Andersson var däremot inte nöjd.

– De fick andas för mycket med bollen. Helheten i vårt anfallsspel är inte så bra att vi ska kunna vinna. Vi är bättre i andra då vi får mer boll på våra forwardars och lyckas bita oss fast några gånger. Men effektivitet är dålig, vi är jättemissnöjda.

– Det går i vågor, viktigaste är att vi fortsätter skapa, säger han.

Tom Söderberg:

– Vi har en enorm styrka att vinna de jämna matcherna. Det är därför vi ligger trea och nosar på guldet.

ARTIKELN HANDLAR OM

BK Häcken