Tio dyraste spelarna – här är bästa köpen

FOTBOLL

Sportbladets Henrik Lundgren om dyraste spelarna i Premier Manager

Satsa dyrt eller billigt? Lägga alla pengarna på en stor målskytt som Robin van Persie, eller satsa på en kvick assistläggare som David Silva i stället?

Med sex dagar kvar till spelstopp i Premier Manager listar Sportbladet de tio dyraste spelarna.

KLICKA HÄR FÖR ATT SKAPA DITT PREMIER MANAGER-LAG!

✓ 1. Robin van Persie, anfallare, Arsenal - 8 500 000 KÖP!

Stanna i Arsenal, eller skriva på för Manchester United? Såpan om Van Persie går vidare, men oavsett klubb är han en fruktad målskytt. 30 mål på 38 matcher i fjol. 18 fullträffar på 25 matcher året innan. Fortsätter han så i höst så är han värd varenda krona. Holländaren kommer att göra massor av mål oavsett klubb.

✓ 2. Wayne Rooney, anfallare, Manchester U - 8 500 000 KÖP!

27 mål på 34 matcher i fjol, trots att han oftast spelade som tillbakadragen anfallare. Rooney är en mästare på att komma i rätt läge och kanske flyttas han dessutom upp ett hack i planen nu när Kagawa har anlänt. Det vattnas i munnen på United-supportrarna när de drömmer om Van Persie och Rooney på topp.

✓ 3. Sergio Agüero, anfallare, Manchester City - 8 000 000 KÖP!

Gjorde supersuccé under sin debutsäsong i Premier League, och mycket lite talar för att han inte skulle vara minst lika bra i år. Kvick anfallare med låg tyngdpunkt som stod för 23 mål på 34 matcher i fjol. Inklusive det avgörande på stopptid mot QPR som gav City ligatiteln.

✓ 4. Papiss Demba Cisse, anfallare, Newcastle - 7 500 000 TVEKSAMT

Succéförvärvet från Freiburg gjorde 13 mål på 14 matcher i våras och var en stor anledning till Newcastles fina ligaplacering. Liten varning dock, då han fortfarande inte gjort mål under försäsongen. Stark anfallare med god känsla för mål, förhoppningen är att både han och Demba Ba ska lyckas göra mål i år.

✓ 5. Clint Dempsey, mittfältare, Fulham - 7 000 000 TVEKSAMT

Sades vara klar för Liverpool tidigare i sommar, men det återstår att se. Vägrade följa med på Fulhams träningsläger i slutet av juli för att tvinga fram en övergång. Fjolåret var desto mer positivt, då amerikanen gjorde 17 mål på 37 matcher. Är uppsatt som mittfältare i listan, men spelar som anfallare i Fulham. Sköna extrapoäng.

✓ 6. David Silva, mittfältare, Manchester City - 7 000 000 KÖP!

Assistkungen som ligger bakom mängder av Citys anfallsförsök. Vann assistligan i fjol, och gjorde i fjol sex mål och 15 assist på 33 matcher. Klurig offensiv mittfältare som kan utgå både från en kant och centralt.

✓ 7. Emmanuel Adebayor, anfallare, Manchester City - 7 000 000 NEJ!

Gjorde stor succé under utlåningen till Tottenham under förra säsongen. 17 mål på 33 matcher gjorde honom till klubbens överlägset bäste målskytt. Ännu så länge dock fast i City, där Mancini gjort klart att han inte kommer att få spela en enda match så länge han är tränare.

✓  8. Gareth Bale, mittfältare, Tottenham - 6 800 000 TVEKSAMT

Lite signifikativt att Bale anses ha gjort en sämre säsong i fjol, trots att han gjorde tio mål som mittfältare. Kraven har ökat, liksom priset. Men Bale är en säker poängplockare som dessutom har stora förutsättningar att bli en ännu bättre spelare i André Villas-Boas striktare spelsystem. Dock lite av en risk, ännu så länge oklart exakt hur han kommer att spela.

✓ 9. Joe Hart, målvakt, Manchester City - 6 600 000 KÖP!

Är redan en  världsmålvakt. Höll nollan 27 gånger i fjol i klubb- och landslag. En makalös siffra. Hart är den säkre utposten längst bak i Citys offensiva startelva, och utan honom hade klubben inte vunnit Premier League i fjol. Bra på allt och saknar egentligen svagheter.

✓ 10. Antonio Valencia, mittfältare, Manchester U - 6 600 000 NEJ!

Inte helt ordinarie, så priset kan anses högt. Men 13 assist och fyra mål i fjol imponerar, både spel- och poängmässigt. Riskerar dock att få spela ytterback i år, så då försvinner förmodligen en hel del av assistmöjligheterna.

ARTIKELN HANDLAR OM