Bale bäst i ligan

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Målfarligaste mittfältaren efter dubbeln mot Norwich

Gareth Bale är på väg tillbaka till fjolårets storform.

Med två mål sänkte Tottenhams 22-åring på egen hand Norwich.

Efter 2-0-segern är walesaren hela ligans målfarligaste mittfältare tillsammans med Chelseas Frank Lampard.

Tottenham är efter höstens framfart ett topplag i Premier League och nu har lagets kanske allra hetaste vapen vaknat på allvar. Gareth Bale gjorde båda målen när Norwich besegrades och ”Spurs” minskade avståndet till ledande Manchester City – nu bara fyra poäng före.

Delar ledningen med Lampard

En som redan är i ligatopp är nämnde Bale. 22-åringens två mål på tisdagen innebär att han nu hittat nätet sju gånger under årets säsong.

Bara Chelseas Frank Lampard har lyckats med samma bedrift bland ligans mittfältare och delar nu ledningen i mittfältarnas skytteliga med Bale. En stor succé för Tottenhams vänsterspringare som är på väg mot fjolårets storform.

– Jag ändrade systemet och sade åt honom och Rafael (van der Vaart) att de hade fria roller. Jag sade åt dem att de kan spela var de vill och gav dem friheten att göra Emmanuel Adebayor sällskap i anfallet, säger managern Harry Redknapp.

Löpte ifrån försvaret

Det första målet kom efter fint förspel från Emmanuel Adebayor som höll i och serverade lagkamraten i straffområdet. Det andra efter att Luka Modric slagit en boll på djupet och Bale på egen hand löpt ifrån Norwich-försvaret och chippat in bollen i mål.

– När Gareth får bollen och kommer springande mot dig går han inte att stoppa, säger Redknapp.

Förra året tog som bekant 22-åringen sitt Tottenham vidare från gruppspelet i Champions League och hjälpte klubben att återigen skaffa sig ett rykte som en stark utmanare i Europa. I år slutade Europa-äventyret i ett fiasko med uttåg ut Europa League redan i gruppspelet – men Premier League-säsongen ser ut att bli betydligt mer intressant.
– Vi vill ta oss tillbaka till Champions League. Det är första steget.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN