Helsingborg vann seriefinalen - knaprade in på Falkenberg

Ettan mot tvåan, Falkenberg mot Helsingborg.

Efter två mål av Andri Rúnar Bjarnason lyckades HIF vända, vinna och närmar sig Falkenberg i toppen.

Samtidigt blev Bjarnason tvungen att kliva av skadad.

Det började inte bra, men slutade desto bättre.

Efter att Falkenberg såväl inlett matchen bäst som öppnat målskyttet genom Robin Östlind var det ett Helsingborg som var i brygga i superettans seriefinal. Fem poäng efter Falkenberg inför matchen på Falcon Alkoholfri Arena var Helsingborg i behov av att vända.

Och visst lyckades de med det.

I den 35:e minuten var det Mamudo Moro som dök upp vid den bortre stolpen och slog till på volley efter inlägg från vänsterkanten. Bollen upp i den bortre burgaveln och 1-1 i paus.

– Det var en skön känsla eftersom vi behövde det målet då vi låg under. Om jag får en sådan chans, så måste jag ta den. Jag tog min tid och slog till, sa Moro till CMore i halvtid.

Segerskytt - sedan skadad

Den andra halvleken inleddes dock även den i moll för Helsingborg. Tio minuter in i andra halvlek var det Chisom Egbuchalum som höll sig framme och stötte in bollen från närhåll. 2–1 Falkenberg och nytt underläge för gästerna.

Men sedan var det dags för Andri Rúnar Bjarnason att kliva in i handlingen.

Islänningen började med att göra 2-2 från straffpunkten och slog fem minuter senare även in 3-2 på hörna.

Två fasta situationer som räckte för att ge tre viktiga poäng till Helsingborg i toppstriden.

– Det är starkt att komma tillbaka, då vi ligger under två gånger. Det är bortaplan och seriefinal, så det är en enorm styrka, sa HIF:s Adam Eriksson till CMore efter matchen som gör att Helsingborg nu är blott två poäng efter Falkenberg i tabellen.

– Om vi kan hitta en jämn hög nivå, så är det ingen som tar oss, avslutade Eriksson.

Men allting var inte positivt för Helsingborg. I den 90:e minuten föll segerhjälten Bjarnason illa i en duell och haltade därefter av planen. Återstår att se hur allvarlig Bjarnasons skada är.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.