Nebosja Novakovic lämnar AIK

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vill fortsätta som tränare”

Nebojsa Novakovic, 44, lämnar AIK.

Det blir ingen ny roll inom klubben för den forne tränaren.

I stället vill han nu hitta ett nytt tränaruppdrag.

– Jag skulle gärna vilja pröva något helt nytt, gärna utomlands, säger "Nesh" till sportbladet.se.

När Rikard Norling fick sparken som AIK-tränare försvann även Nebojsa Novakovic. Han var arg på klubben eftersom de inte tillfrågat honom i samband med att de valde att sparka Norling. Nye tränaren Mikael Stahre hittade två nya assisterande tränare, men AIK meddelade ändå att de skulle hitta en ny roll till Novakovic så att han skulle kunna stanna inom AIK.

– Vi har försökt hitta något som är bra för AIK och för mig, men jag har känt att jag inte vill ha en ny roll. Jag är tränare och jag vill fortsätta som tränare. Jag ville inte hamna i en roll på kansliet för att ångra mig efter ett par dagar. Alla som känner mig vet att det är tränare jag är, säger han.

Pröva egna vingar

Fem år blev det i AIK, varav fyra tillsammans med Rikard Norling. Kanske kommer duon att fortsätta jobba ihop i framtiden, men Novakovic känner sig redo att pröva sina egna vingar.

– Jag är beredd att börja jobba i morgon och jag vill pröva något nytt. Jag vill testa något långt ifrån AIK. Kanske utomlands. Även om det blir svårt så känner jag mig oerhört laddad för att börja jobba. Jag har utvecklats mycket under de här åren.

Ska du jobba med Rikard Norling?

–Jag är som sagt beredd att börja jobba i morgon. Jag är inte så säker på att Rikard är det. Men vi kommer säkert att jobba ihop igen.

Sedan Norling fick sparken från AIK har Novakovic fått en del förfrågningar från svenska klubbar, men han har tackat nej eftersom han då var inställd på att fortsätta inom AIK.

– Jag vet att jag har slösat bort den kanske bästa tiden eftersom det här har dragit ut på tiden så mycket, men jag är säker på att det kommer att lösa sig.

Är du arg på AIK fortfarande?

– Nej. Jag var arg då, precis som man kan vara arg på sina barn en dag, men man älskar de ändå. Det är omöjligt att inte älska den klubben och jag kommer säkert tillbaka någon gång.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.