”Jag är nästan gråtfärdig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Allbäck jublar efter avancemanget

Foto: ÖIS jublar efter avancemanget till allsvenskan.

Marcus Allbäck hade ett uppdrag. Ta Örgryte tillbaka till allsvenskan. I dag slutförde han uppdraget genom att nicka hem segern mot Väsby United.

– Det var det här jag drömde om när jag bestämde mig för att komma hem, säger han till sportbladet.se mitt i uppflyttningsjublet.

Stämningen är galen i Örgrytes omklädningsrum efter 3–0-segern mot Väsby United. Öis är tillbaka i allsvenskan efter två mörka år i superettan och mycket givetvis tack vare Marcus Allbäcks två mål i dag. Men Allbäck vill inte ta åt sig hela äran trots att hans 2–0-mål efter en timme säkrade segern.

– Nej, mitt mål slog bara i spiken halvvägs. Det var (Magnus) Källanders 3–0-mål som körde in den hela vägen. Det var ett helt sjukt mål, säger Allbäck om mittfältarens kanon med en dryg kvart kvar att spela.

”Nästan gråtfärdig”

Marcus Allbäck är ändå den stora hjälten i dag. Han har haft det lite trögt med målskyttet sedan han kom hem, bara två fullträffar fram till matchen mot Väsby, men när det gällde som mest var det han som levererade och som han levererade.

– Jag är nästan gråtfärdig. Det var det här jag drömde om när jag bestämde mig för att flytta hem. Det har varit en enorm press på. Nu kommer vi att festa, säger han.

För ur-Öisaren Marcus Allbäck har det varit svårt att leva med att laget har varit tvunget att spela i den näst högsta serien.

– Öis hör hemma i allsvenskan, i svensk fotbolls finrum, slår han fast.

Nu är laget där. Tack vare återvändaren som gjorde det han skulle.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.