Cechs dundertavla

FOTBOLL

Chelseas målvakt bjöd på Arsenals ledningsmål

1 av 3

Här bjuder världens bäste målvakt Arsenal på segern i hatmötet i London.

Petr Cech missbedömde en hörna totalt – och William Gallas knoppade in segermålet mot Chelsea.

Hatmötet mellan Arsenal och Chelsea infriade verkligen ”förväntningarna” under den första halvleken.

Efter en rad fula tacklingar utbröt ett mindre slagsmål med flera spelare inblandade sedan John Terry gått in väldigt hårt mot Cesc Fabregas i en närkamp.

Smockan hängde i luften men situationen lugnade ned sig och incidenten resulterade ”bara” i två varningar. Några minuter senare blev John Terry fult stämplad av Eboue. Chelsea-kaptenen fick ordentligt ont och tvingades senare bryta matchen.

På tilläggstid i första halvlek kunde William Gallas (tidigare i Chelsea) nicka in Arsenals ledningsmål efter en anmärkningsvärd blunder av Chelseas målvakt Petr Cech.

Tjecken, som ofta hyllas som världens bäste målvakt, skulle gå ut och boxa undan en hörna men felbedömde hela situationen och missade bollen. Gallas kunde enkelt sätta bollen i ett tomt mål – och målet räckte till seger och tre viktiga poäng för Arsenal.

Båda lagen skapade flera farliga lägen i andra halvlek. Andrej Sjevtjenko fick Chelseas bästa kvitteringschans med minuten kvar av ordinarie speltid men nicken i fritt läge var för klen. På tilläggstid hade ukrainaren en farlig frispark som Manuel Almunia kunde styra undan med visst besvär.

Arsenal hade chanser att avgöra matchen tidigare men fick två (!) mål bortdömda. Matchen fick en trist avslutning med ytterligare ett gruff. Francesc Fabregas saxade ned Ashley Cole i Chelseas straffområde – och Cole svarade med en handflata i ansiktet på spanjoren.

Prestigesegern förde upp Arsenal i serieledning och laget har nu en poäng ned till United, sex till Chelsea, sju till Manchester City och hela tio poäng till Liverpool.

ARTIKELN HANDLAR OM