Dags för nya ansikten i landslaget

”Det är positivt med de yngre”

AMSTERDAM.

Holland-Sverige på Amsterdam Arena i morgon.

Då kan ni räkna med några nya ansikten i landslaget.

– Någon av de yngre får nog chansen från start, säger Lagerbäck.

När Sverige möter Holland i morgon i Amsterdam finns det flera nya, intressanta spelare med i truppen som fortfarande fått ytterst begränsad eller inte någon speltid alls i det riktiga A-landslaget.

På presskonferensen inför matchen förklarade Lars Lagerbäck att flera av dessa troligtvis kommer att få speltid i morgon – frågan är bara vilken eller vilka det blir. Och hur mycket tid det handlar om.

– Jag kan inte garantera det men jag skulle tro att någon av dem kommer att få starta. Vi spikar laget först i morgon, säger Lagerbäck.

Dags för "holländarna"

Blir det Viktor Elm som dominerat i Kalmar och fick en plats i truppen när Sverige mötte Portugal i VM-kvalet tidigare i höstas?

Eller blir det kanske någon av ”holländarna” – Marcus Berg, Petter Andersson, Rasmus Lindgren eller Andreas Granqvist?

Den förstnämnda har ju öst in mål i ligan och varit framme och nosat på speltid i landslaget ett tag.

Lindgren frisk

Debutanten Rasmus Lindgren – till vardags ordinarie i klubblaget Ajax – har varit på väg in i landslaget tidigare men har tvingats tacka nej på grund av skador.

– Det är positivt att de kommer fram yngre spelare, nu har det ju blivit lite framtvingat och jag hade gärna haft med de som är långtidsskadade. Men konkurrensen spetsas hela tiden och det är roligt, säger Lagerbäck.

Laget presenteras i morgon eftermiddag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN