”Kokt gräs istället för en operation”

FOTBOLL

Avslöjar klubbens ”mirakelmetoder”: Botox i låret

Foto: Jonathan Woodgate tillhörde Real Madrid åren 2004-2007.

Jonathan Woodgate fick sin lovande fotbollskarriär spolierad av skador.

Nu avslöjar 36-åringen de desperata behandlingarna under tiden i spanska Real Madrid.

– Det var en mardröm, säger Woodgate till Sky Sports.

Många förvånades när Real Madrid 2004 köpte mittbacken Jonathan Woodgate från Newcastle United. Engelsmannen blev också en rejäl flopp efter att återkommande muskelproblem hindrat honom från att ta en plats i det spanska storlaget.

”Jag försökte allt”

Nu avslöjar i dag 36-årige Woodgate de allt mer desperata behandlingarna under åren i Real 2004-2007.

– Jag försökte allt. Vid ett tillfälle kom doktorn över och började lägga massa gräs runt mitt ben. Han såg ut som ”Captain Birdseye” (en brittisk matvarumaskot) och jag såg bara på honom med tanken att ”vad håller jag på med?”, säger Woodgate till Sky Sports och fortsätter.:

– Vi var i fysions hus och han satte på en kastrull på spisen och började lägga ner massa gräs i den. Min enda tanke var ”är det där till mig?” och ”vad ska vi göra med gräset?”. Sen gjorde han ett paket av det, knöt det runt mitt lår och sa att jag skulle ha det så i 48 timmar.

”Botox i mitt lår”

Woodgate berättar hur han, efter att ha fått två bakslag efter att ha stressat tillbaka till planen, till sist fick en operation av lårmuskeln. Efter ingreppet fortsatte ändå problemen – och de märkliga behandlingarna.

– Jag fick botox i mitt lår för att försöka hindra muskeln från att brista igen. Märkligt.

Jonathan Woodgate avslutade sin aktiva karriär efter förra säsongen i Middlesbrough och ska nu börja arbeta som scout för Liverpool.

ARTIKELN HANDLAR OM