Bekräftat: United förlänger avtalet

avEmelie Fredriksson, Patrik Brenning

Mourinho: Zlatan är lycklig här

Zlatan Ibrahimovic kommer förlänga kontraktet med Manchester United över ytterligare en säsong, "om allt fortsätter som nu".

Det bekräftade Zlatan och managern José Mourinho på onsdagens presskonferens.

– När jag kom hit sken staden. Före det vet jag inte hur mycket den sken, säger Ibrahimovic.

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic har inlett sin sejour i Premier League och Manchester United med sex mål på elva matcher. Men situationen i United är speciell för Zlatan.

”Kommer använda optionen”

35-åringen skrev bara ett avtal över en säsong när han lämnade Paris Saint-Germain för United i somras. I kontraktet finns dock en option som gör det möjligt för de två parterna att automatiskt förlänga avtalet över ytterligare ett år.

Ett beslut José Mourinho uppenbarligen inte vill vänta med. Redan nu säger managern att Zlatan kommer stanna i Manchester United även säsongen 2017/18.

– Situationen med Zlatan är enkel: Han är lycklig här och vi kommer använda vår option för ytterligare en säsong, säger Mourinho.

Zlatan säger själv att de inte har fört några diskussioner kring nästa säsong – men att han kommer att stanna "om det fortsätter som nu".

– Andra året kommer automatiskt efter ett så det är inget problem för mig och inget problem för dem. Det sker automatiskt så om det fortsätter så här är svaret ja, säger 35-åringen.

"Skiner 24 timmar"

En reporter frågar varför Zlatan inte skiner på samma sätt som han gjort i tidigare klubbar, och när anfallaren kommer att börja skina också i United.

– Jag skiner 24 timmar om dygnet. Det beror på hur du vill att jag ska skina, på vilket sätt. Jag har varit med i spelet i 20 år och blir äldre, ja. Men jag känner at jag skiner och att jag blir bättre med åldern. Om du vill att jag ska skina ännu mer ska jag försöka göra det för dig.

Svensken bedyrar också att han trivs i staden Manchester.

– När jag kom hit sken staden. Före det vet jag inte hur mycket den sken. Jag är här och jag trivs. Jag känner mig redan hemma.

Läs Sportbladets Johanna Frändéns intervju med Zlatan här!

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM