Nye Fifa-basens första drag: Lågprisflyg

FOTBOLL

”Det bästa alternativet”

Foto: Infantino har tagit över efter Sepp Blatter.

Fifas nye ordförande Gianni Infantino vill sänka kostnaderna för det internationella fotbollsförbundet och tog därför lågprisflyg under sin första tjänsteresa.

Infantino flög till Bristol från Genève med flygbolaget Easyjet för att delta i ett möte med fotbollens högsta beslutande organ, IFAB, i Cardiff.

– Jag kom med Easyjet i dag eftersom det var det bästa alternativet till Bristol och sedan Cardiff. Jag tar alltid det enklaste och bästa alternativet, säger Infantino.

Fifa har kritiserats hårt för att spendera mycket pengar i onödan. Schweizaren Infantino, som nyligen valdes som efterträdare till den skandalomsusade Sepp Blatter, säger att förbundet måste ta hand om pengarna eftersom de inte tillhör Fifa "utan fotbollen".

"För komplicerat”

Infantino, tidigare generalsekreterare för Uefa, påpekar dock att han inte uteslutande kommer att resa med lågprisflyg framöver.

– Det kommer att komma tillfällen då jag måste flyga privatplan. Detta om det inte finns något annat sätt att ta sig dit på, eller om det är för komplicerat, eller om jag måste resa till tre länder på en och samma dag, säger han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM