Wenger förklarar ifrågasatta bytet

FOTBOLL

"Joel Campbell började bli trött"

1 av 2

Arsenal hade en superchans att hänga på i toppstriden. Istället blev det fiasko hemma mot Swansea och tränare Arsène Wenger fick kritik – bland annat för ett ifrågasatt byte.

– Han har inte spelat på ett tag och började bli trött, säger Wenger om valet att byta ut målskytten Joel Campbell.

Joel Campbell inledde målskyttet för Arsenal hemma mot Swansea under onsdagskvällen, och var enligt många bäst i hemmalaget under sina 64 minuter på planen.

När Arsène Wenger vid ställningen 1–1 valde att byta ut den Costaricanske spelaren mot Danny Welbeck, möttes beslutet av burop från publiken på Emirates Stadium.

Fanns utrymme

Arsenaltränaren menar dock att han vet vad han höll på med.

– Campbell hade inte spelat på ett tag och han började bli trött. Han hade en väldigt ung vänsterback mot sig och jag trodde att Welbeck kunde skapa lite problem med sina djupledslöpningar, sa Wenger enligt The Evening Standard.

– Ett beslut likt detta betyder inte att jag tycker att Campbell var dålig. Jag tycker snarare han gjorde det bra. Samtidigt kände jag att det fanns utrymme till att skapa farligheter på just den kanten.

Tung förlust

Bytet gav dock inte önskad effekt för Wenger och Arsenal, som istället fick se gästande Swansea göra 2–1 och vinna matchen. Det som från början såg ut som ett drömläge till guld ser nu ut att snarare bli en hård kamp om en Champions League-plats för Arsenal.

– Det var en väldigt oturlig förlust med tanke på de chanser vi skapade. Det var ett väldigt dåligt resultat. Spelarna är väldigt nere men vi måste svara och resa oss, sa Arsenaltränaren.

Två viktiga pjäser borta

Nästa chans att resa sig för The Gunners är i tunnelbanederbyt borta mot Tottenham. Där man kommer till spel utan två tunga defensiva kanoner. Laurent Koscielny var borta mot Swansea och kommer enligt Arsène Wenger att vara borta även i Londonderbyt på grund av problem med vaden. Och Petr Cech gör den franske mittbacken sällskap på skadelistan efter att ha skadat sig i slutet av Swanseamatchen.

– Han kommer inte spela. Jag har fullt förtroende för David Ospina (Arsenals andremålvakt) och har inga som helst problem med det, bekräftade Wenger efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM