"En knivkänsla när jag springer"

FOTBOLL

Schough lider av smärta i knäet – men tror på OS

1 av 3

Olivia Schough är knäskadad och OS är i farozonen.
I dag undersöktes landslagsspelaren – som inte har gett upp spel i Rio.
– Jag känner mig förhoppningsfull, säger 25-åringen till Sportbladet.

Det var i söndagens hemmamatch mot Kopparbergs/Göteborg som Eskilstunas Olivia Schough tvingades utgå med en knäskada.

Landslagsspelaren var den som sköt Sverige till OS när hon gjorde Blågults enda mål i kvalet mot Nederländerna i mars. Men nu är det tveksamt om hon kan följa med till de olympiska spelen i Rio där fotbollsturneringen avgörs mellan den 3 och 19 augusti.

– Det vore förödande om jag inte kan vara med. Jag vill inte tänka i de banorna men nu när man verkligen har chansen att spela sitt första OS vore det fruktansvärt tråkigt att missa. Det skulle inte ingå i planen om man säger så, säger Olivia Schough.

Nya tester i morgon

25-åringen har i dag genomgått en undersökning av knäet, utan att få några tydliga besked.

– Jag har inte fått någon direkt diagnos, men det gör ont i knäet nedanför knäskålen. Det är inflammerat och jag får en knivkänsla när jag försöker springa.

Olivia Schough ska köra ytterligare tester i morgon förmiddag i Stockholm där landslagets sjukgymnast ska bilda sig en uppfattning om skadan.

– Jag känner mig förhoppningsfull. Jag vet att jag har bra proffs till hands. Nu ska jag bara få igång musklerna runt omkring knäet. Så jag hoppas det ska lösa sig.

Anfallaren var med om en liknande knäskada redan förra sommaren strax innan VM-turneringen i Kanada startade. Den gången repade hon sig snabbt och återhämtar hon sig i samma tempo den här gången är Schough inte orolig för att missa OS.

– Då gick det väldigt fort så jag hoppas det går lika snabbt den här gången.