Efter läktarattacken – Keita aktuell för spel

FOTBOLL

Aly Keita aktuell för spel mot Djurgården

Under gårdagen attackerades Östersunds målvakt Aly Keita av en inspringande åskådare.

Men han kan redan på lördag spela när Östersund möter Djurgården i fotbollsallsvenskan.

– Fysiskt är han redo men det är Potter (Graham) som tar ut laget. Vi kommer att hålla en dialog där Potter bestämmer vad som är lämpligast, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Det var i slutet av matchen mellan Jönköping Södra och Östersund som en 17–årig man tog sig in på planen och attackerade Aly Keita. 17–åringen är misstänkt för misshandel och falskt larm – men under tisdagen släpptes han.

– Brotten som han är misstänkt för samt att han erkänner i förening med hans ålder så finns det inga skäl till att hålla honom anhållen, det är skälet att han går ut. Han är fortfarande misstänkt, säger kammaråklagare Pernilla Törsleff till Sportbladet.

Aktuell för spel

Dagen efter attacken mår Aly Keita fysiskt bra – men är förstås skakad över händelsen.

– Han är omtumlad över händelsen, men mår fysiskt okej. Det gäller nu att smälta och gå igenom händelsen, säger Daniel Kindberg.

Redan på lördag spelar Östersund sin nästa fotbollsallsvenska match när Djurgården kommer på besök – och redan då kan det bli aktuellt för Keita att spela.

– Fysiskt är han redo men det är Potter (Graham) som tar ut laget. Vi kommer att hålla en dialog där Potter bestämmer vad som är lämpligast, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Undersökt om matchfixning

Under tisdagen har Svenska spel undersökt möjligheten om eventuella misstänkta rörelser i oddsen inför och under matchen.

– Vi har inte sett några avvikande spelmönster hos oss. Men det bevisar egentligen inget. Det finns ju fler spelbolag på marknaden, säger Andreas Jerat, presschef vid Svenska spel till TT.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg är inne på samma spår som Andreas Jerat.

– Jag har egentligen ingen aning om matchfixing kan ligga bakom. Men Svenska spel är bara en av många aktörer ute på marknaden. Det finns hur många bettingaktörer som helst, ett hundratal. Det är dock föga troligt att de så fall skulle välja Svenska spel, kanske det minst troliga alternativet.

ARTIKELN HANDLAR OM