Stjärnornas show efter hans protest

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: REX SHUTTERSTOCK /TT
Både Yaya Touré och Sergio Agüero nätade mot Dynamo Kiev

Stjärnorna tillbaka.

Då tog Manchester City ett jättekliv mot kvartsfinal efter 3-1 borta mot Dynamo Kiev.

– En riktigt bra insats, säger Vincent Kompany i Viasat Fotboll.

Manuel Pellegrini sågades för sitt agerande i helgens FA-Cupmöte mot Chelsea. Han protesterade mot det tajta spelschemat, ställde upp med fem (!) debutanter i startelvan och förlorade matchen med hela 1-5.

– Jag förstår inte hur han tänker, sa Newcastle-profilen Alan Shearer, numer expert, i BBC.

– Jag ångrar ingenting. Vi gjorde det enda rätta, svarade Pellegrini.

”Blir mörkrädd”

Och kanske hade han rätt.

I Champions League-mötet mot ukrainska Dynamo Kiev var (de utvilade) stjärnspelarna tillbaka i startelvan och mycket riktigt låg de bakom samtliga mål. Sergio Agüero tryckte in 1-0 i den 15:e minuten, assisterad av Yaya Touré, och David Silva ökade på till 2-0 strax före paus, framspelad av Raheem Sterling.

– Han (Pellegrini) kanske gjorde rätt då. Men samtidigt så får Manchester City en god hjälp av Dynamo Kiev. De spelar en fotboll som gör mig lite mörkrädd, sa Lars Lagerbäck i Viasat Fotboll.

Klassmål

Vitaliy Buyalskyi reducerade till 2-1 i den 59:e minuten varpå president Petro Porosjenko jublade vilt på VIP-läktaren. Men det sista ordet var inte sagt. City kommer att åka tillbaka till England med 3-1 inför returen.

I den 90:e minuten small det nämligen igen. Yaya Touré slog till med ett klassmål vilket gör att Manchester City i stort sett redan nu kan börja snegla mot kvartsfinalen.

– 3-1 är ett bra resultat, men vi ska inte gå händelserna i förväg nu, säger Vincent Kompany i Viasat Fotboll.

Han får sedan frågan om Champions League är den viktigaste turneringen för Manchester City den här säsongen och tvingas bita sig i tungan när han svarar.

– Jag ska inte säga för mycket nu, med tanke på allt snack efter FA-Cupen... Men Champions League är helt klart en prioriterad turnering. Vi vill vinna alla matcher, men man kan inte bara välja och vraka och bestämma själv vilka turneringar man ska gå långt i.

Returen mot Dynamo Kiev spelas 15 mars.

Frågan är hur Pellegrinis startelva ser ut då?

Publicerad: