Landskrona BoIS

Rade Prica klar för division 1–klubb

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Anfallsveteranen klar för Landskrona BoIS

Rade Pricas Rosenborg kan få vila ifall nästa omgång ställs in helt.
Rade Pricas Rosenborg kan få vila ifall nästa omgång ställs in helt.

Landskrona BoIS har gjort en högprofilerad värvning.

Rade Prica är nämligen klar för division 1–klubben.

– När Rade Prica blev tillgänglig lyckades vi övertyga honom om att välja BoIS genom att hjälpa honom med ett deltidsarbete, säger Mikael Hjelte som är ordförande i BoIS fotbollsutskott.

Förra sommaren återvände Rade Prica, 36, till Helsingborgs IF efter 13 år utomlands.

Den andra sejouren i Skåneklubben blev dock kort. I vintras vände Prica åter utomlands, då han skrev på för israeliska Maccabi Petah Tikva.

Nu står det klart att Prica vänder hem till Sverige igen, men inte till Helsingborgs IF. Anfallsveteranen har istället skrivit på för division 1–klubben Landskrona BoIS, ett kontrakt som löper säsongen ut.

”Finansieras genom sponsorer”

– Vi har haft diskussion i Fotbollsutskottet och känner att vi vill spetsa till truppen ytterligare och inte lämna något till slumpen. När Rade Prica blev tillgänglig lyckades vi övertyga honom om att välja BoIS genom att hjälpa honom med ett deltidsarbete. Det är en ypperlig lösning för såväl oss som honom och den ringa ersättning han får som spelare under dessa fyra månader finansieras genom sponsorer. Så det blir ingen kostnad för klubben, säger fotbollsutskottets ordförande Mikael Hjelte till Landskrona BoIS hemsida.

Förutom två sejourer i Israel har Prica under åren utomlands även hunnit med spel i Tyskland, Danmark, England och Norge.

Med halva säsongen avverkad ligger Landskrona BoIS på en andraplats i division 1 södra, där de har ett poäng upp till ledande Östers IF.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Landskrona BoIS

Rade Prica

Division 1 fotboll

Helsingborgs IF