Mourinho: ”Vi har spelare med problem”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: All over press och TT

Manchester United vann mot Swansea på bortaplan.

Men José Mourinho, 53,§ var inte helt nöjd efteråt – han gick till attack mot spelartruppen.

– Vi har spelare med problem. För att få ut max måste du pressa dig till smärtgränsen, säger Mourinho enligt Daily Mail.

Manchester United och José Mourinho studsade tillbaka efter veckans förlust mot Fenerbahce i Europa League. Efter två matcher utan vinst blev det 3-1 borta mot Swansea.

Zlatan Ibrahimovic bröt sin måltorka med två fullträffar, hans mål blev avgörande. 

Mourinho hyllade Zlatan

Managern José Mourinho var nöjd med spelarnas insats, och hyllade även Zlatan.

– På det sätt som han jobbar så oroar jag mig inte för att han inte gör mål. Nu gjorde han två mål och gjorde slut på den perioden, sa Mourinho.

Men det var inte bara positiva ord från Mourinho efter matchen. Enligt en artikel i Daily Mail menar den portugisiske managern att det finns bekymmer i spelartruppen, han anser att vissa spelare är svaga och att de borde offra sig mer.

”Utan att vara helt hundra”

– Det är skillnad mellan de modiga, de som alltid är där för varje pris och de som viker ner sig för lite smärta. Om jag skulle prata med spelare runt om i världen så skulle många säga att de har spelat många gånger utan att vara helt hundra procent. Du ska göra allting för ditt lag. Det är min syn på saken, säger Mourinho.

– Vi har spelare med problem. För att få ut max och konkurrera om platser i laget måste du pressa dig till smärtgränsen. För vissa är det normalt, och det tycker jag också. Jag är sådan, och det är samma för Manchester United.

Uppges syfta på Smalling och Shaw

Mourinho nämnde inga namn på presskonferensen. Men före matchen sa han i Manchesters tv-kanal (MUTV) att varken Chris Smalling eller Luke Shaw kände sig tillräckligt friska för att spela. Daily Mail syftar på att Mourinhos uttalanden riktar sig emot försvarsduon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.