– Pressen är på HIF

Uppdaterad 2018-07-23 | Publicerad 2016-10-15

Wilson räddade Giffarna igen: "Har det i egna händer"

FALKENBERG. Sundsvall hade läge att ta ett stort steg mot nytt kontrakt. 

Trots bara 1-1 mot Falkenberg är det ändå stor fördel Giffarna, menar glödhete Peter Wilson.

– Att vara med i botten tar på spelarna i Helsingborg, säger poängräddaren.

Falkenberg var i princip redan ur allsvenskan, Gif Sundsvall kunde distansera sig ytterligare till kvalstrecket och HIF.

Att det trots de förutsättningarna i 75 minuter var avsågade Falkenberg som dominerade var en överraskning.

Sonko Sundberg utvisad

– Jag vet inte varför det inte fungerade för oss. Vi hade inget passningsspel, inget bolltempo i första halvlek, säger Peter Wilson. 

När dessutom Noah Sonko Sundberg åkte på sin andra varning och blev utvisad efter 67 minuter talade nästan allt för att Falkenberg skulle utöka sin 1-0-ledning (straff, minut 22, Jesper Karlsson).

Då slog i stället Wilson till med sitt femte mål under hans fem senaste matcher för Sundsvall. 

– När jag ser att bollen dimper ner där så reagerar jag bara. Jag försökte träffa bollen rätt. Målvakten hann inte reagera, förklarar han 1-1-kvitteringen i nättaket ur snäv vinkel i 75:e minuten.

En vunnen poäng eller två förlorade i striden kring kvalstrecket?

– Det hade varit bättre om vi hade vunnit, men jag skulle inte beskriva att vi förlorade två poäng. Vi har allt i egna händer. Vi får se till att förbereda oss till varje ny match som det är en cupfinal.

"Tufft för HIF"

Giffarna är sju poäng för Helsingborg på kvalplatsen, men HIF har en match mindre spelad och möter Elfsborg under söndagen. 

– Det har varit en tuff säsong för HIF. De var ett topplag i allsvenskan för några år sedan. Att vara i botten nu tar på spelarna och klubben. Det är tuffare. Vi har lite mer vana att vara med i streckstrider. 

Succémannen tror starkt på både fortsatt spel i allsvenskan för Giffarna med honom själv i laget, trots ett utgående kontrakt.

– Vi förhandlar. Jag tror vi är nära att komma överens, säger Peter Wilson. 

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.