"Skulle dö för fansen – men de buar åt oss"

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ofori besviken när fansen buar

De flesta spelarna köper att fansen buar.

Inte Ebenezer Ofori.

– Jag skulle dö för fansen, men de buar åt oss. Det är tufft att höra, säger mittfältaren.

Nils-Eric Johansson köper ilskan, Andreas Alm har förståelse för frustrationen och Stefan Ishizaki delar oron över tabelläget. De flesta AIK-spelarna kan därför acceptera att supportrarna buade ut laget efter ytterligare en missräkning. 0–0 hemma mot ett (förvisso starkt) Jönköpings Södra är kostsamt för den tippade toppklubben.

"Skulle dö för fansen"

Spelfördelaren Ebenezer Ofori var en av få spelare som inte kunde förlika sig med fansens burop och visslingar.

– Alltså. Jag förstår lite att de är frustrerade, men de måste faktiskt vara med oss även när det går dåligt. Jag tycker att det är så man hejar på ett lag, det är så man stöttar.

Hur känner du inför buropen?

– Det är tufft att höra buropen. De måste ju vara med mig och laget även när det går dåligt. Jag skulle dö för fansen. Men de buar åt oss, säger Ofori och fortsätter:

– Klart att jag vill ha bättre support även när vi spelar dåligt. För det är inte så att vi spelar dåligt medvetet. De ska vara med oss då också: för fansen och spelarna ska alltid vara tillsammans.

"Väldigt medioker"

Stefan Ishizaki är orolig över den magra poängskörden. Nio poäng på sju omgångar... är inte godkänt, menar veteranen.

– Starten är väldigt medioker. Det för dåligt, alldeles för dåligt. Två torsk och två vinster. Vi hade velat ha minst fyra vinster. Det är alldeles för lite poäng. Det får inte bli så många fler poängtapp nu, det har snart gått en tredjedel av serien.

"Vi skäms lite"

Petade Nils-Eric Johansson mådde dåligt från bänken.

– Vi är lika frustrerade som fansen. Det är inte roligt och man förstår varför de buar. De vill väl se att vi vinner. Vi skäms litegrann och det är blickarna nedåt, men om ett par dagar måste vi titta upp igen, ha bröstet framåt och vara tuffa och modiga.

Publicerad: