Nou Camp kan döpas om – för att hylla Cruyff

Foto: Johan Cruyff gick bort i cancer i torsdags.
FOTBOLL

Barcelona ska hylla Johan Cruyff efter hans dödsfall förra veckan.

Att hylla honom i minut 14 eller att pensionera tröja nummer 14 räcker inte för katalanerna – som nu öppnar för att döpa om självaste Nou Camp – till Johan Cruyff Stadium.

Barcelonas styrelse ska på torsdag ha ett möte med Johan Cruyffs familj för att diskutera alternativ för att hylla legenden, som i torsdags gick bort i cancer.

Enligt den katalanska tidningen Sport, vill majoriteten av Barcelonasupportrarna byta namn på Camp Nou i hyllning till Cruyff. Arenan som holländaren själv gjorde stordåd på, både som spelare och tränare.

Överlägset ja på frågan

Sport gjorde en omröstning om förslaget som över 8 000 personer svarade på, 65 procent röstade ja på förslaget.

Tidningen gjorde även omröstningar med andra förslag; bland annat att publiken på Camp Nou alltid ska sjunga hans namn i minut 14, att pensionera tröja nummer 14 och att sätta hans namn på dörr nummer 14 på Camp Nou.

Men katalanerna är eniga, att döpa om Camp Nou vore det bästa.

"En bra idé"

Och de får medhåll, av ingen mindre än Xavi.

– Jag tycker det är en bra idé. Varför inte? Han är en av anledningen till att klubben haft den framgången den haft, men klubbens medlemmar borde bestämma över ett så pass viktigt beslut, säger han.

Johan Cruyff vann som spelare ligatiteln 1974 och Copa del Rey 1978. Som tränare vann han La Liga fyra gånger, spanska supercupen tre gånger samt Copa del Rey, Europacupen, Uefa Super Cup och cupvinnarcupen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Camp Nou

Barcelona

Xavi