IFK Norrköping

Norrköping värvar dansk mittback för tre miljoner kronor

Av: 

Michael Wagner

Rasmus Lauritsen.
Rasmus Lauritsen.

FOTBOLL

IFK Norrköping fortsätter att förstärka laget, nu i defensiven.

Danske Rasmus Lauritsen, 22, är en läkarundersökning från att bli klar för Peking som betalar cirka tre miljoner kronor för mittbacken från Vejle, erfar Sportbladet.

Fjolårets allsvenska tabelltvåa har efter förlusten av David Moberg Karlsson till Sparta Prag förstärkt offensivt med värvningarna av Sead Haksabanovic och hemvändaren Christoffer Nyman.

Nu är IFK Norrköping även nära att göra klart med danska Vejles mittback Rasmus Lauritsen.

Danska sajten bold.dk uppger att 22-åringen kan bli klar för Norrköping under helgen.

Skriver på treårskontrakt

Uppgifter som även Sportbladet har fått bekräftade. Mittbacken ska vara på plats för att genomföra läkarundersökningen och när den är genomförd ska Lauritsen, enligt Sportbladets danska uppgifter, skriva på ett treårskontrakt med IFK Norrköping.

IFK Norrköping betalar cirka tre miljoner kronor för Lauritsen som värvades av Vejle från Skive när båda lagen spelade i den danska andradivisisionen. Men med mittbacken i laget (han gjorde sex mål 2017/18) tog sig Vejle till danska superligan.

Nu värvar Norrköping den den duellstarke 22-åringen för att komplettera en backlinje som förlorat ledarprofilen Andreas Johansson.

Rysk media har skrivit om att IFK Norrköping även varit intresserat av försvararen Eidur Aron Sigurbjörnsson, 28, Valur, i konkurrens med ryska klubbar.

”Tittar på truppen”

Till Fotbollskanalen sa IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson om de båda spelarna, Lauritsen och Sigurbjörnsson:

– Jag vet vilka de är, båda två, men jag vill inte kommentera det.

Däremot medgav Gustafsson:

– Vi har inte själva stängt dörren utan vi tittar på truppen och dynamiken i den och även numerärt inför en lång säsong med Europaspel som vi gärna vill ska bli ganska långt. Vi jobbar med inkommande spelare fortfarande, sa han till Fotbollskanalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

RANKNING: Bästa allsvenska nyförvärven

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Norrköping

Allsvenskan i fotboll

Sead Haksabanovic

David Moberg Karlsson