Utbytt - ”Jävligt förbannad på Sixten”

ÖREBRO. Efter drygt 50 minuter blir Örebros succéanfallare utbytt.

Då rusar Marcus Astvald raka vägen mot omklädningsrummet.

Och efter matchen säger han till Sportbladet:

– Jag är jävligt förbannad på Sixten.

Astvald – utbytt och förbannad.
Astvald – utbytt och förbannad.

19-åringen har i år fått sitt stora genombrott och spelat till sig en given plats i ÖSK:s tremannaanfall. Men mot Trelleborg var han ganska anonym hemma på Behrn Arena.

– Jag var inte speciellt bra i dag. Men jag fick inga bollar att jobba med i första halv­leken, säger Marcus Astvald.

Lite senare tillägger han:

– Annars har ju min kant varit vårt stora vapen i år. Och med tanke på hur bra det har det gått för mig så tycker jag att det är märkligt att jag blir utbytt så här tidigt i matchen.

Örebros högerytter hade efter matchen ännu inte pratat med ÖSK-tränaren Sixten Boström. Men Marcus Astvald hoppas nu att han får en förklaring till det tidiga bytet, under dagens träning. Annars tänker Astvald ta upp ämnet själv med Boström.

”Löjligt att byta”

– Det är ju löjligt att byta ut mig efter fem minuter i andra halvleken när vi leder med 2–0. Sixten kunde ju lika gärna ha gjort det bytet i pausen, det hade känts mer rättvist. Sportbladet kan där­emot avslöja att Marcus Astvald blir kvar i ÖSK – åtminstone säsongen ut. Tidigare har det spekulerats i att en rad proffsklubbar visat intresse för honom.

– Det finns faktiskt ingenting som skulle kunna få mig att lämna ÖSK redan den här säsongen, säger Astvald.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN