”Otrolig känsla”

FOTBOLL

Oremo derbyhjälte – på femte försöket: ”Fruktansvärt skönt”

Johan Oremo, 23, har väntat länge på en derby­seger. I det femte försöket kom första ­segern, och han blev hjälte med sitt 2–1-mål:

– Det är en otrolig känsla att få vinna ett derby. Fruktansvärt skönt, säger han.

Foto: ÄNTLIGEN  Johan Oremo har gjort derbymål mot AIK förut – men i går kom första segern. ”Jag känner mig pigg igen”, säger Oremo som dragits med skador.

Inhopparen Oremo hade bara varit inne på planen i åtta minuter innan han gjorde sitt tredje allsvenska mål för året. Ett mål som till stor del berodde på slarv av AIK:s argentinare Jorge Ortiz.

Ortiz tappade bollen mitt på planen till Kennedy Igboananike som släppte bollen vidare till Sharbel Touma. Sedan gick den snabbt vidare till Johan Oremo som sköt in den bakom Tomi Maanoja i AIK-målet.

Inte nöjd med Ortiz

AIK:s tränare Björn Wesström är inte helt tillfreds med Ortiz insats:

– Vi slog bort bollen oprovocerat vid deras andra mål. Vi har inte råd att göra den typen av misstag.

Tack vare Toumas precisa passning fick Oremo gott om tid att ställa in siktet, men han utnyttjade inte tiden till det.

– Jag siktade faktiskt inte så mycket, men hårt var det. Man tänker inte så mycket, det går så fort och jag handlar mest instinktivt, säger Oremo.

För Oremo var målet ett skönt kvitto på att problemen från fjolåret är glömda. Då lyckades han inte göra ett enda mål på 14 matcher, och hösten förstördes helt av skador.

Ingen grundträning

Det fortsatte även under försäsongen, och avsaknaden av grundträning är anledningen till att derbyhjälten börjat på bänken både i går och mot Mjällby i torsdags:

– Jag kände mig lite sliten i början av veckan, då sa de det att vi vilar. I och med att jag inte har varit med hela försäsongen och allt sånt där kan det komma så att man inte är på topp hela tiden. Men nu känner jag mig pigg igen.

Trivs i derbyn

Oremo trivs i derbyn mot AIK. På tre derbyn mot AIK har han gjort mål i två av dem. I det allra första, hösten 2008, gjorde han mål redan i elfte minuten.

– Men då kvitterade de i 90:e minuten. Det här smäller lite högre.

ARTIKELN HANDLAR OM