Zlatan Ibrahimovic

”16.30 på lördagen avgörs det”

Av: 

Emil K Lagnelius

TT

Therese Gustafsson

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic allt närmare en flytt till Milano

Zlatan Ibrahimovic kommer allt närmare en flytt från Barcelona till Milan.

I kväll meddelade svenskens agent Mino Raiola att det finns en överenskommelse mellan Zlatan och Milan.

– Barnet är inte fött ännu, men vi är i åttonde månaden, sa Raiola efter att han kommit ut från kvällens möte med Milans vicepresident Adriano Galliani.

Senare på natten sade italienska uppgifter att parterna är överens om ett låneavtal och att ett möte kommer att hållas 16.30 på lördagen – då dealen blir helt klar.

Tidigt i morse var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i träning med Barcelona. Det kan ha varit det sista stjärnan gjorde i den spanska storklubben.

Vid 18-tiden i kväll kom Zlatans agent Mino Raiola ut från det cirka en och en halv timme långa mötet med Milans vicepresident Adriano Galliani på Rey Juan Carlos I hotel i Barcelona och meddelade, enligt Sky Sport 24:

– Det finns ett avtal mellan Ibrahimovic och Milan. Kontraktet är mellan två och sex år.

– Det var ett mycket trevligt möte, vi pratade om många saker, men vi är fortfarande inte helt överens med Milan. Det finns fortfarande många saker som inte är lösta, både mellan klubbarna och spelaren, jag tror inte affären blir klar i dag, men det är ingen brådska. Vi fortsätter att diskutera.

”Ibra är lugn”

Under torsdagseftermiddagen bad Zlatan Ibrahimovic om 24 timmars betänketid. Men på fredagskvällen, vid 19-tiden, hade han fortfarande inte kommit med något besked om sin framtid – trots att hans "deadline" var klockan 14.

– Ibra är lugn. Han överväger sitt beslut mycket noga, eftersom det kan vara avgörande för resten av hans karriär, sa Raiola.

Enligt italienska uppgifter ska Milan ha erbjudit en årslön på mellan 8 och 9 miljoner euro. Det är en lönesänkning för den svenske stjärnan som tjänar 12 miljoner euro per år i Barcelona.

Kickoff i helgen

Barcelona ska från början ha krävt 60 miljoner euro, något som Milan förkastade. Enligt italienska mediauppgifter erbjöd Milan 40 miljoner euro och ville dela upp betalningen över tre år. De två första åren ska Milan betala 15 miljoner euro per år och de återstående 10 ska betalas om tre år.

Italienska Gazzetta dello Sport skrev sent på fredagen att parterna kommit överens om ett låneavtal och att papprena kommer att skrivas under på lördagen. Ett möte kommer att hållas 16.30. Då kommer även Barcelonas ordförande Sandro Rosell vara närvarande, Rosell är då tillbaka från semestern i Ibiza. Enligt Gazzettan kommer avtalet gå ut på en treårsavbetalningsplan för Milan. Lånet ska sträcka sig över ett år och därefter finns ett krav att Milan ska köpa Zlatan.

Både den italienska och spanska ligan börjar i helgen. Milan möter Lecce på hemmaplan på söndag medan Barcelona börjar borta mot Racing Santander, också på söndag.

Interboss vädjar

Frågan är om Ibrahimovic spelar på söndag och för vilket lag. En eventuell övergång måste vara klar senast på tisdag då transferfönstret stänger. Efter att ha missat träningen i torsdags, enligt Barcelonas hemsida på grund av en hälskada, tränade "Ibra" som vanligt på fredagsmorgonen.

Om affären går i lås väntas Zlatan bli presenterad för Milanfansen inför söndagens match mot Lecce.

Zlatans förre boss i Milans ärkerival Inter, Massimo Moratti, har gått ut och ”vädjat” till Zlatan att stanna i Barcelona:

– Jag är besviken över att han kan gå till Milan, eftersom jag anser att han är en av "våra" spelare. Det skulle kännas konstigt att se honom i Milan så därför hoppas jag att han tar rätt beslut och stannar i Barcelona.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Zlatan Ibrahimovic

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic