Firade derbysegern – med champagne

Rooney avgjorde på övertid

Foto: Getty Images

En utbuad Carlos Tevez hade gjort ett drömmål på sitt gamla lag och hatmatchen mellan United och City var på väg mot förlängning.

Då avgjorde Wayne Rooney Manchester-derbyt på tilläggstid och säkrade finalplatsen i ligacupen för United.

– Jag tycker att Wayne Rooney stod för en prestation av världsklass i dag. Fenomenalt, säger managern Alex Ferguson, som firade med Champagne, till BBC.

Carlos Tevez övergång från Manchester United till City har ökat spänningarna ytterligare mellan de två ärkerivalerna. Efter argentinarens hån mot sin gamla klubb i första ligacup-mötet var det rena rama krigsstämningen på Old Trafford inför returen.

Firade med Champagne

Matchens betydelse var ännu tydligare efter att Wayne Rooney avgjort semifinalen. Manchester United korkade då upp Champagne-flaskor i omklädningsrummet - efter en semifinalseger i ligacupen.

– Det är ett derby och du vill vinna. Det fanns mycket krydda och i slutet ett väldigt speciellt firande, säger Alex Ferguson.

Men det såg ett tag ut att bli en ny mardrömskväll för Ferguson.

Tevez klackade in reduceringen

Hjälten från första mötet, Carlos Tevez, såg återigen ut att ta hand om rollen som spöke för sin förre managern efter att ha klackat in reduceringen till 1-2 i den 76:e minuten. Resultatet var då identiskt som det i semifinalens första möte och matchen på väg mot förlängning.

Argentinaren fick sedan ett jätteläge att avgöra i slutminuterna men missade. Även inhopparen Emmanuel Adebayor, som gjorde sin första match sedan skottdramat inför Afrikanska mästerskapen, brände en riktigt kvalificerad målchans.

”Väldigt mycket otur”

– Vi var bara under press i tio minuter och under de tio minuterna hade vi väldigt mycket otur. Jag är ledsen för fansen och spelarnas skull men har bara bra saker att säga om mina spelare, säger managern Roberto Mancini till BBC.

Istället för ett segermål för City skulle alltså United få sin revansch.

På övertid nickade Wayne Rooney in avgörande 3-1 inför ett jublande Old Trafford och en förmodligen väldigt lättad Alex Ferguson.

– Jag tycker att Wayne Rooney stod för en prestation av världsklass i dag. Han var bättre än i lördags (mot Hull) när han gjorde fyra mål. Fenomenalt, säger Ferguson.

Bellamy träffad av mynt

Tråkiga scener utspelade sig tyvärr efter 50 minuter när Craig Bellamy fick ett mynt i huvudet. Walesaren föll ihop vid hörnflaggan och var sedan även nära att träffas av en inkastad ölflaska.

I finalen väntar nu Aston Villa för United.

ARTIKELN HANDLAR OM